Hem / Handboll i Sverige / Inget VM för Kurtagic/Wetterwik

Inget VM för Kurtagic/Wetterwik

Det svenska domarparet som skulle dömt under kommande VM i Egypten har testat positivt för Covid-19, vilket innebär att det inte blir något VM för det välmeriterade paret.

Bilden: Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic under en match i Handbollsligan 2020. Foto: Bildbyrån.

Domarparet nominerades tidigare under hösten till VM av Internationella Handbollförbundet. Beskedet att både Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik testat positivt nådde svenskhandboll.se under gårdagen och nu blir det alltså inget VM-deltagande för domarparet.

Mattias Wetterwik säger till svenskhandboll.se att:

"Tyvärr blev det så här, vilket såklart är väldigt tråkigt. För några veckor sedan hade vi både semifinalen i Final Four och ett stundande VM att se fram emot, men nu blev båda inställda för vår del. Nu gäller det att ta nya tag med OS-kval i mars och sedan förhoppningvis OS i sommar, så även om några av våra delmål nu inte blir av för oss så är våra stora mål fullt möjliga att uppnå."

Mirza Kurtagic:

"Att vi har fått testa oss visar det fantastiska jobb som ligger bakom från organisatörerna för att säkerställa så hälsosäkra förhållanden som möjligt för alla involverade parter, både under Final4 samt under kommande VM. Och precis som Mattias säger, har två delmål nu snöpligt inte blivit av för oss. Vi fokuserar på att klara av viruset på bästa möjliga sätt och därefter jobba hårt för att vara aktuella för nästkommande uppdrag. Vi har redan fått input från PRC (IHF:s domarkommitté) att detta inte ska påverka framtida uttagningar, samt att de räknar med oss på nästkommande viktiga, av IHF anordnade, evenemang under 2021. Vi vill önska alla deltagare och våra domarkollegor stort lycka till, och hoppas på ett hälsosäkert och lyckat mästerskap, under dessa exceptionella tider."

 

VM

VM spelas i Egypten 13-31 januari. Sverige spelar i grupp G tillsammans med Egypten, Tjeckien och Chile. De tre bästa nationerna i varje grupp går vidare till huvudrundan.

Sveriges matcher i gruppspelet:
14 januari: Tjeckien (20.30)
16 januari: Chile (20.30)
18 januari: Egypten (18.00)