Hem / Handboll i Sverige / Klart: Alla matcher från Handbollsettan livesänds på Solidsport

Klart: Alla matcher från Handbollsettan livesänds på Solidsport

Handbollsfamiljen växer så det knakar på Solidsport. Utöver herr- och damallsvenskan står det nu klart att Solidsport kommer att livesända samtliga matcher från Handbollsettan.

Följande text är hämtat från Svenska Handbollförbundets webbsändningspartner Solidsport.

 

Sedan starten av samarbetet mellan Solidsport och Svenska Handbollförbundet år 2018 har tusentals matcher på alla nivåer livesänds via Solidsport. 

I år är det också andra året som samtliga matcher i Dam- och Herrallsvenskan livesänds via en egen ligakanal och på lagens egna Solidsport-kanaler.

Nu utökas satsningen ytterligare.

Precis på samma sätt kommer samtliga fyra serier i Handbollsettan, med 48 lag och totalt 528 matcher, livesändas via Solidsport.

- Det är väldigt kul att så mycket handboll livesänds över hela Sverige just nu. I tider där publik förbjuds från landets arenor har behovet för livesändningar blivit viktigare än någonsin. Där har handbollen tack vare sitt långsiktiga samarbete med oss lyckats bygga en unik plattform som just nu gör det möjligt att se hundratals matcher varje helg, på alla nivåer, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

- Att vi lyckas med detta är fantastiskt roligt och jag tror det bygger på två huvudingredienser, säger Per Ekberg, Svenska Handbollförbundets utvecklingschef. Att vi över tid och i ett brett nationellt engagemang genom tävlingen Gjensidige USM i handboll lyckats etablera en sändningsrutin runt om i landet samt den ligalösnings- och betalningsmodell som vi tillsammans med SolidSport lyckades etablera säsongen 19/20 för de Allsvenska serierna. Jag tror vi kunnat nå hit även utan situationen kring corona men nu blir incitamenten för föreningarna än större och direkt avgörande för att supportrarna skall kunna följa sina lag och ta del av vår kära handboll, avslutar Per.

Samtliga matcher går att se live och i repris på respektive seriekanal nedan:

Handbollsettan Herrar Norra

Handbollsettan Herrar Södra

Handbollsettan Damer Norra

Handbollsettan Damer Södra