Hem / Handboll i Sverige / Klart med nya speldatum för Sverigecupen

Klart med nya speldatum för Sverigecupen

Nya speldatum för Sverigecupen för spelare födda 2006 blir 14-16 april 2022.

Efter beskedet att Sverigecupen för årskullen 2006 ställdes in och ett genomförande helgen 14-16 januari inte är möjligt så har Svenska Handbollförbundet tillsammans med de fem specialdistriktsförbunden (SDF), Rosvalla arenor och IFK Nyköping tagit fram en lösning för att kunna genomföra Sverigecupen under våren.

Beslutet är att flytta fram Sverigecupen till den 14-16 april (skärtorsdagen-påskafton).
Beslutet grundar sig i en dialog med distrikten, olika tänkbara scenarion, tillgänglighet av anläggning, analyser och utifrån de förutsättningar som ställs för att kunna möjliggöra en turnering som är så normal som möjligt.

Vi vet att påskhelgen inte är optimalt då det finns individuella resor inbokade, andra lagaktiviteter eller turneringar i utlandet. Men utifrån ett helhetsperspektiv, där vi måste se över spelort, tillgång till hallar, organisation och terminsplanen för årskullen så har vi tillsammans kommit fram till att detta blir det bästa datumet för ett genomförande. Där vi tillsammans, SHF, SDF:en och individerna får hjälpas åt för att göra detta så bra som möjligt då situationen i samhället är som den är; säger Kalle Andersson ungdomsansvarig Svenska Handbollförbundet.

Om vi fortsatt under våren har ett läge i samhället med restriktioner som inte gör det möjligt att genomföra Sverigecupen under våren så kommer ett brytdatum för detta vara mitten av mars månad. I ett sådant läge kommer vi tillsammans gå direkt till en plan B som bygger på regionala spelaruppföljningsdagar i distrikten för att skapa möjligheter till fortsatt aktivitet för åldersgruppen.  

Ge inte upp!

Kom ihåg att drömmar om spel på elitnivå, uttagningar till framtida riks- och landslagsläger INTE är körda för att du som spelare inte kommer kunna delta på just Sverigecupen. SHF:s instruktörer som är kopplade till årskullen bedriver löpande spelaruppföljning genom, seriematcher, USM, regionala träningsdagar och dialoger med tränare runt om i Sverige. Vi alla utvecklas olika och resan mot målet kommer se olika ut från individ till individ.

Kommande aktiviteter för årskullen 2006;

26–29 maj – Riksläger 1 ca 60 spelare
6–9 augusti – Riksläger 2 ca 60 spelare
Hösten 22 – Regionala träningsdagar på 3 orter i landet med ca 20 spelare på vardera spelort. På dessa träningsdagar kallar SHF spelare som inte varit närvarande på Riksläger.

Samlad information för deltagare och besökare finns på Sverigecupens hemsida >>