Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: Kävlinge HK

Lagpresentation Beach-SM: Kävlinge HK

Fredagen den 1 juli och lördagen den 2 juli avgörs Beach-SM på Borggården i Linköping. Fram tills dess kommer vi presentera flera av de deltagande lagen.

Först ut är Kävlinge HK:s herrar som är med i Beach-SM för tionde gången! Magnus Jönsson, som är lagledare för både Kävlinge HK och Korsbacka HK har svarat på våra frågor.

Hur har era förberedelser sett ut?
Tyvärr har vi inte fått till så många träningar tillsammans. Målet var en gång i veckan, men den planeringen har långt ifrån uppnåtts. Vi förlitar oss istället på vår talang och glädje till sporten! En turnering har hunnits med innan SM. Och det är OV Beachhandboll där vi kammade hem bronset.

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Vi i Kävlinge HK har medverkat i Beach-SM under 10 år nu och detta året kommer med all säkerhet bli det bästa om man ser till lagkvalité. Sporten är på stark frammarsh och fler och fler lag tränar och har utvecklats enormt! Beachhandbollen har aldrig varit så bred och bra som den är just nu! Så det kommer bli grymt kul att spela/snacka/umgås beachhandboll i dagarna två!!

Vad har ni för målsättning?
Vår målsättning med turneringen är först och främst att ha jäkligt kul. Alltid prio 1! Sen har vi som resultatmål att bli topp-4

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
I vårt lag har vi blandat åldrarna friskt! Allt från 18-40år. Laget kan dessutom stoltsera med tre stycken landslagsspelare!

Vi önskar Kävlinge HK stort lycka till!

Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas lördag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>