Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: Korsbacka Handbollsklubb

Lagpresentation Beach-SM: Korsbacka Handbollsklubb

Korsbacka HK har laddat i tre år och nu äntligen efter pandemin så får laget medverka i Beach-SM. Laget är taggat till tusen!

Hur har era förberedelser sett ut?
Laget har tränat två dagar i veckan sedan slutet av april. Två turneringar har avverkats innan SM. OV Beach Juniorklass och OV Beach Seniorklass. Silverpeng som bästa resultat.

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Detta blir lagets första medverkan i ett Beach-SM. Laget har laddat i tre år och nu äntligen efter pandemin så får killarna medverka! Laget är taggat till tusen!

Vad har ni för målsättning?
Målet är att kliva in i turneringen och prestera en bra och sevärd beachhandboll, ha kul och sedan sluta som topp 4 i tabellen.

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
När publiken bänkat sig så kommer dem att se ett piggt juniorlag! Snabba, tekniska, smarta beachhandbollsspelare. Vissa kan till och med hänga upp och ner i luften och dra ett skott i bortre krysset!

Korsbacka HK är för övrigt en farmaklubb till Kävlinge HK.

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>