Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: LIF Lindesberg

Lagpresentation Beach-SM: LIF Lindesberg

Fredagen den 1 juli och lördagen den 2 juli avgörs Beach-SM på Borggården i Linköping. Fram tills dess kommer vi presentera flera av de deltagande lagen.

Första damlaget att presenteras är LIF Lindesberg.

Hur har era förberedelser sett ut? 
Vi spelade beach för första gången förra året i Lund och sedan dess har vi legat i hårdträning kan man säga. De flesta går handbollsgymnasiet i vårt lag och spelar i div 2 Mitt med LIF Lindesberg. Vi har under ett års tid laddat upp inför årets beach-SM med vanlig handboll. När försäsongen i april drog igång växlade vi om träningen till mer fys men också fortsatt träna handboll inomhus. Vi har varit med på en grästurnering under maj som vi lyckades vinna. Så nu under juni ställer vi om till nästa underlag som är sanden som vi gjorde första träningen på för en vecka sedan. Vi hoppas kunna få till något mer pass på sanden innan beach-SM. Direkt efter beachen ställer vi åter om till gräshandbollen när vi åker till Danmark v. 28 en vecka och spelar cup där. 

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp. 
Våra förväntningar är otroligt höga. Beachhandboll brukar mot många andra arrangemang i handbollen fokusera mycket på skratt och lekfullhet vilket har tilltalat oss. Våra sportsliga förväntningar på oss själva är givetvis att vi ska vinna, den inställningen har vi alltid. Vi har aldrig varit på SM-veckan innan så det blir nog en upplevelse vi kommer minnas framöver. Oavsett om vi uppnår våra sportsliga mål eller inte är vi övertygande om att vi kommer åka hem med ett leende på läpparna. 

Vad har ni för målsättning? 
Målsättningen är att vi ska vara det laget som har klart roligast under beach-SM. Vi har ingen press på oss utan kommer åka ner och showa och vara glada! Då kommer nog resultaten gå vägen. 

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se? 
Ett lag som inte är så ''skolat'' beachlag utan mer riktiga handbollsspelare som tycker det är kul att spela lite i sanden. Så tyvärr bjuder vi nog inte på så mycket 2-poängare som våra motståndare kan göra men det ska nog gå bra ändå. Vi hoppas våra målvakter stänger butiken då brukar man vinna. 

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
Som vi nämde ovan så är vi inget profilerat beachhandbollslag utan vårat stora fokus är inomhushandboll. Vi har höga ambitioner på både dam- och juniorsidan att Lindesberg ska vara bland Sveriges bästa juniorlag samt att vi vill strävaa efter att klättra uppåt i seriesystemet på seniorsidan.

Vi är idag 18 st i truppen födda 05-91 där största delen består av gymnasieelever. Vi har ett NIU som många från andra städer och även födda i Lindesberg väljer att komma till för att utvecklas som handbollsspelare. Vi har under lång tid utbildat tjejer från stora delar av Sverige till att bli allsvenska/elitspelare när de är klara med sin gymnasieutbildning i Lindesberg. Vår filosofi är att vi ska träna hårdare och bättre än våra motståndare. De flesta har 4 pass på dagtid i skolan, samt 4 kvällspass med klubben. Utöver det spelar vi mycket matcher i form av cuper, SM, dubbla seriespel osv. I Lindesberg lever vi handboll dygnet runt. Något som säkert många inte har koll på är att vi just nu har en landslagsspelare på H9 som är född och fostrad i Lindesberg i form av Sara Johansson som spelar i Skara till vardags. Det är vi otroligt stolta över! 

Hoppas vi ses i Linköping 1-2 juli, då blir det #orangeblåmagi och #barashow som vi brukar säga. Vill ni följa vår uppladdning hittar ni oss på instagram liflindesbergdam & lifdamjunior. 

//Erik Wallin, ledare LIF Lindesberg

Vi önskar LIF Lindesberg stort lycka till!

Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>