Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: Ljungsbro HF

Lagpresentation Beach-SM: Ljungsbro HF

Ljungsbro HF damlag är det andra laget som kommer spela SM på hemmaplan. De förväntar sig en fin upplevelse, härlig folkfest och mycket skratt.

Hur har era förberedelser sett ut?
Ett litet avbräck i försäsongen. Några träningar på sand. Några har spelat förut, några inte alls.

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Vi förväntar oss ha en fin upplevelse.  Hemmaplan, folkfest.

Vad har ni för målsättning?
Att deltaga, lära oss och lite garv på vägen.

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
Att dom inte sett något liknade.

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
Vi är i grunden sammanslagningar från olika klubbar lokalt. RP, Malmslätt, Ljungsbro, Mantorp samt studenter (ca 20 spelare)  Vi spelar Div 3-handboll. Man lägger inte sju dagar i veckan på sin handboll utan snarare 1 till 2 tillfällen men när man är där så får man bra träning och gemenskap. Vi har ingen stor erfarenhet av just beachhandboll, men som tjejerna skulle ha sagt - hur svårt kan det va? 

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>