Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: Lunds BeachHandball Club dam

Lagpresentation Beach-SM: Lunds BeachHandball Club dam

Idag drar äntligen Beach-SM igång med gruppspel hela dagen på Borggården i Linköping. Den sista lagpresentationen handlar om Lunds BeachHandball Club damlag som utmanar LIF Lindesberg om att ha roligast.

Hur har era förberedelser sett ut?
För två veckor sedan fanns inte detta laget, så förberedelserna har inte varit så värst lång! Men förutom det så har allting sett fint ut. Superroligt att vi lyckades få till ett lag till slut!

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp. 
Förväntningarna ligger vid att få uppleva bra beachhandboll under helgen! Beachhandboll är inte bara beachhandboll, utan ett jäkla spektakel runtom, med pratglada speakers, grymma DJ:s och fantastiska stränder! Nu när stränderna inte kan erbjudas hoppas vi att de ersätts av andra aktiviteter vi kan prova på…tänk dig en golfbana precis bredvid…

Vad har ni för målsättning?
Målsättningen till en början var att försöka vinna en match! Men efter Erik Wallins intervju med LIF Lindesberg vill jag rikta en utmaning mot Team Erik! Vilket lag kan ha roligast denna helg? Förloraren bjuder på glass!

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
Ett tajt och roligt gäng som verkligen brinner för beachandboll! Vi kommer försöka bjuda på lite snygga snurrar från alla positioner, men kanske även en dubbeljappe eller två? Vi får se vad helgen har att erbjuda… 

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
Detta är ett ihopkomponerat gäng tjejer som, för två veckor sedan, aldrig träffat varandra innan! Men när frågan om att ställa upp på Beach-SM dök upp blev det snabba drag med att ragga ihop spelare som var beachsugna! Två av tjejerna är redan aktiva inom Lunds Beachhandball Club, men är också de enda i föreningen som är berättigade att delta på SM. Men efter lite spaning i närområdet runt Lund var det inte svårt att hitta gamla lirare som ville känna på sanden igen! 

Största meriten inom laget måste nog gå till Sabina Roos, som kammade hem Dam 3:an med sitt Lödde Vikings tidigare i våras genom att dominera på högerkanten! 

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>