Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: Lunds BeachHandball Club herr

Lagpresentation Beach-SM: Lunds BeachHandball Club herr

Lunds BeachHandball Club deltar för första gången på Beach-SM och ser framemot att få vara en del av SM-veckan, vilket de tror gör upplevelsen ännu mer maffig.

Hur har era förberedelser sett ut?
Förberedelserna har sett fina ut! Vi har hållit igång ca 1 gång/veckan sedan april. Sedan är alla spelare, förutom två, aktiva spelare inomhus och har varit aktiva med inomhushandbollen ända sedan augusti förra året! Så träningsbrist lider vi inte särskilt mycket av.

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp. 
Av 9 spelare så är det debut för 6 killar när det gäller Beach-SM. Vi har en snittålder på 19 år i vår trupp, vilket man inte ska skoja bort, så förväntningarna vågar man inte ställa för högt! Detta är dessutom föreningens första deltagande i Beach-SM någonsin, vilket såklart är fantastiskt stort! Att vi sedan får vara en del av SM-veckan gör nog det hela ännu mer maffigt. Tusentals människor som strömmar runt i en och samma stad för att uppleva vad idrotts-Sverige har att erbjuda…detta kommer nog bli ett minne för livet för vår förening!

Vad har ni för målsättning?
Som sagt är det ett väldigt ungt lag vi har med oss! Dock är det hungriga grabbar i detta gäng så en medalj hem är nog målet killarna har för sig själva…men det är tuffa lag vi ställs emot. Giganterna Göteborg som består till större delen av A-landslaget, Kävlinge med flera A-landslagsspelare och med en massa rutin i bagaget, Halmstad som vi alltid har tuffa bataljer mot, HP Warta som består av fleratalet talanger…det är många lag man inte ska skoja bort!

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
När publiken tittar på våra grabbar kommer det bjudas på mycket show! Våra killar gillar alltid att bjuda på det lilla extra (ibland lite väl ofta) och vill alltid ha det roligt på sanden! Jag skulle även vilja säga att vi förmodligen kommer vara det mest tända laget över hela helgen. Man kan jämföra det med det årliga kosläppet…

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
Att föreningen och detta lag kom till från första början berodde egentligen på ett break-up, tro det eller ej! 

Idén att starta en beachhandbollsförening i Lund har nog inte de flesta fått grepp om än, intresset runt föreningen kokar årligen och förfrågningar över att vi ska starta upp nya lag dyker upp konstant. Det går nästan lite för snabbt och är en saga som är lite för bra för att vara sann. 

Majoriteten av våra killar tillhör den duktiga årskullen födda -04, där vi inte kan blunda för vår egna Oscar Johansson. Nästan hela handbolls-Sverige har sett hans Superman-räddning under U17-EM 2021, en video som fortfarande är helt surrealistiskt! 

Dock är det många många duktiga spelare som fortfarande inte har fått visa sig än och som jag tror kommer få publiken att jubla lite extra.

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>