Hem / Handboll i Sverige / Lagpresentation Beach-SM: RP IF Linköping

Lagpresentation Beach-SM: RP IF Linköping

Om två dagar inleds gruppspelet på Borggården i Linköping. På lördag vet vi vilka som står som Svenska mästare i beachhandboll. Ett av lagen som vill utmana om titeln är laget som spelar på hemmaplan, RP IF Linköping.

Hur har era förberedelser sett ut?
Vi har ju inte förberett oss på samma sätt som jag tror alla andra lag har gjort, vi har lirat på sand 1 gång som en rolig grej bara. Annars har vi bara tränat gym, löpning och vanlig handboll. Helt enkelt en vanlig försäsong:-)

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Vi har inte direkt några förväntningar på oss över vår sportsliga prestation med tanke på att vi inte är något beachhandbollslag. Utan vi är med i turneringen först och främst för att den går av stapeln i Linköping och som en rolig grej. Vi kommer ha riktigt roligt och ser det som ett sätt att bryta av den
”vanliga” handbollsträningen, och få ihop gruppen med dom som är med. Jag (Jesper Flink) och Christoffer Johansson har varit med på SM-veckan när den var i Norrköping, så jag har stora förväntningar på arrangemanget nu när Linköping fått den stora äran. Man vill ju alltid att det ska bli bättre här.

Vad har ni för målsättning?
Målsättningen är ju alltid att gå så långt som möjligt, vi alla är ju tävlingsinriktade och vill vinna. Men som sagt vi har inga stora förväntningar.

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
Publiken kommer kunna förvänta sig ett lag som kommer blanda och ge definitivt. Men vi kommer har riktigt roligt och givetvis bara göra snygga mål, gör man osnygga mål så får man sparken:-)

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
Vårt lag består av 8st spelare som är:
Jesper Flink, Arvid Kindstrand, Christoffer Johansson, Erik Aronsson, Gustav Roos, Hugo Nylund, Oskar Fransson.
Ingen av oss är beachhandbollsspelare utan vi alla tränar 6 ggr i veckan blandat med handboll och fys. Ingen av oss har som sagt hållit på med beachhandboll, utan lirat några ggr på skoj bara, som t.ex Åhus Beach handbollsturnering och så var jag (Jesper Flink) och Christoffer Johansson med på
beach-SM när det var i Norrköping. Vi har några profiler med stora meriter i laget, men vår största profil måste vara Oskar Fransson som
jobbar som modell!!

Vi önskar RP IF Linköping stort lycka till!

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>