Hem / Handboll i Sverige / Lottat och klart för åttondelsfinalerna

Lottat och klart för åttondelsfinalerna

Spänningen stiger i ATG Svenska cupen som nu går in i slutspelsfas. Under måndagen lottades åttondelsfinalerna där vi bland annat får se Alingsås HK möta IFK Ystad och IK Sävehof möta Kungälvs HK.  
Efter ett hektiskt och dramatiskt gruppspel var det på måndagen dags att lotta fram de 16 åttondelsfinalerna på dam- och herrsidan i ATG Svenska cupen. Förutsättningarna inför lottdragningen var enkla. En gruppetta fick inte möta en annan gruppetta, samt tvåan från den egna gruppen. 

Än återstår det att se vilket lag som kvalificerar sig från grupp 2 och grupp 3 på herrsidan. Detta då Europakvalande HK Malmö och Ystads IF spelar sin sista gruppspelsmatch på onsdag kväll. 
 
På damsidan lottades bland annat guldkandidaten IK Sävehof mot SHE-kollegan Kungälvs HK.

– I dagsläget är Sävehof Sveriges mest överlägsna handbollslag. De borde spela i en annan liga än SHE. Det ska bli enormt roligt att spela mot dem, sade Kungälvs huvudtränare Hamed Khazrai som blickar fram emot västkustderbyt med stort nöje. 

Dessutom får vi se tre ytterligare SHE-möten mellan VästeråsIrsta HF och Skövde HF, H65 Höör och BK Heid samt Önnereds HK och Kärra HF. 
 
Bland herrlagen fick vi se Alingsås HK lottas mot IFK Ystad. En trevlig lottning enligt AHK:s huvudtränare Mikael Franzén:

– Ett ganska nytt lag precis som vi. Jag tycker det är svårt att veta var man står just nu. Därför tror jag både vi och IFK Ystad har bra chans att avancera. 

 
Lottningen i sin helhet kan ni se här nedan. 
Gruppettorna har fördel av att spela match två på hemmaplan. Första matcherna spelas kommande helg. Åttondelsfinalerna sänds på Solidsport. 


Noterbart är att Hallby, Lugi, Sävehof samt eventuellt HK Aranäs har kvalificerat sig med båda sina dam- och herrlag till åttondelsfinal. 


Åttondelsfinaler, damer
VästeråsIrsta HF–Skövde HF
Önnereds HK–Kärra HF
IK Sävehof–Kungälvs HK
Lugi HF–Eslövs IK
H65 Höör–BK Heid
Skuru IK–AIK
Skara HF–IF Hallby HK
Kristianstad HK–HK Aranäs


Åttondelsfinaler, herrar
IFK Skövde HK–IF Hallby HK
OV Helsingborg HK–Redbergslids IK
Amo HK–HK Aranäs/HK Malmö/IK Baltichov
HK Varberg/Ystads IF HF–IK Sävehof
Lugi HF–HK Varberg/Ystads IF HF/HIF Karlskrona
Alingsås HK–IFK Ystad HK
IFK Kristianstad–Skånela IF
Eskilstuna Guif–Vinslövs HK