Hem / Handboll i Sverige / Lyckad kurs för gymnasieinstruktörer

Lyckad kurs för gymnasieinstruktörer

Under tre dagar (12-14 oktober) höll Svenska Handbollförbundets Gymnasiekommitté sin årliga kurs för handbollslärare, den här gången på Bosön för 50 lärare från svenska handbollsgymnasier.

Bilden: Thomas “Foppa” Forsberg instruerar övningstruppen under gymnasielärarkursen. Foto: Lennart Söderström.

Cirka 30 lärare från NIU (gymnasier med handbollsprofil) och RIG (Riksidrottsgymnasiet) deltog på plats och cirka 20 var med digitalt under konferensen som Svenska Handbollförbundets Gymnasiekommitté arrangerade på Bosön 12-14 oktober.

 

- Det fungerade överraskande bra digitalt även om det optimala alltid är att ses tillsammans i samband på denna årliga och uppskattade handbollärarkonferens, sade Caroline Hellström, som var med på länk från Tumba Gymnasium.

 

Två speciellt uppskattade inslag under konferensen var de pass som dels Tomas Axnér hade om individuell teknik och dels målvaktspassen med instruktörerna Thomas “Foppa” Forsberg och Janne Ekman. Båda innehöll både teori med praktik. Praktikpassen var väldigt lyckade tack vare den duktiga övningstruppen med handbolleleverna från Midsommarkransens- och Sjölinska NIU-gymnasium.

  

Gymnasiekommitténs Lennart Söderström och Tommy Jönsson passade också på att informera om nuläget beträffande den gymnasieutredning som är ute på remiss bland Specialförbunden. Svenska Handbollförbundet jobbar hårt på att så många gymnasier som möjligt ska få behålla specialidrott som profil. Enligt tidsplanen ska det förslag som beslutas om gälla från höstterminen 2024 enligt Skolverket och Riksidrottsförbundet. Remisstiden går ut den 15 november 2020. Ett kort inslag om detta finns på Sportradion.

 

Under konferensen ingick även domarinstruktörskurs, information om en digital träningsdagbok med skaderegistreringsfunktion, information om en gemensam mall för individuella utvecklingsplaner och diskussioner om vilka fystester som ska ingå i framtiden.

 

Vid kurssavslutningen passade Gymnasiekommitténs Lennart Söderström på att avtacka Kent Engdahl som går i pension till våren och som nu gör sitt sista läsår som handbollärare på Eslövs NIU-gymnasium.