Hem / Handboll i Sverige / Nyhetsarkiv / Sverigecupen inställd - ersätts med spelaruppföljningsdag

Sverigecupen inställd - ersätts med spelaruppföljningsdag

Svensk handbolls distriktlagsturnering för spelare 15 år ställs in. Sverigecupen 2020 skulle ha spelats i Nyköping 5-7 februari 2021. Istället planeras en spelaruppföljningsdag på flera orter i landet.

Svenska Handbollförbundets (SHF) styrelse tog på fredagseftermiddagen beslutet att Sverigecupen (SVC) 2020 för åldersgruppen 2005 ställs in. Ursprungligt speldatum för SVC var den 6-8/11 2020 men, med anledning av coronapandemin, sattes plan B in och SVC flyttades fram till den 5-7/2 2021. Med tiden har plan C satts i rullning med arbete kring att genomföra turneringen på två order parallellt. Men, som läget är, ser SHF ingen möjlighet att kunna genomföra turneringen. Under fredagskvällen informerades SDF:en om det tagna beslutet i ett snabbt påkallat Teamsmöte.  

 

Distrikten har uppmanats att fortsätta med utbildningsverksamheten utifrån de restriktioner som finns i distriktet för ungdomar födda 05 då SHF har för avsikt att bjuda in distriktslagen till spelaruppföljning den aktuella helgen 6-7/2. Aktiviteten genomförs som en endagsaktivitet, fördelad på flera orter runt om i landet. SHF:s förbundskaptener och instruktörer kommer att finns på plats som en av flera andra nyinsatta aktiviteter för att påbörja uppföljningen av åldersgruppen födda 05.

 

SHF vill rikta ett stort tack till IFK Nyköping, Rosvalla Arenor och Nyköpings kommun och ansvariga i Halmstad och Helsingborg för en fantastiskt positivt inställning och energi för att på alla sätt försöka att skapa förutsättningar för ett säkert genomförande av Sverigecupen.