Hem / Handboll i Sverige / OV Helsingborg hoppas på ny cupskräll

OV Helsingborg hoppas på ny cupskräll

Ett inspirerat och motiverat OV Helsingborg gör sig redo för kvartsfinal ATG Svenska cupen. Mittsexan Eric Westergren Malmberg tror att lördagens bortamöte med IFK Kristianstad blir en av säsongens höjdpunkter.

– Det lär bli den fetaste matchen i år, säger OV:s mittsexa. 

Allsvenska OV Helsingborg presenterade sig tidigt i augusti som en av ATG Svenska cupens positiva överraskningar. Toni Johanssons gäng besegrade Aranäs och Malmö i gruppspelet och slog sedan ut Redbergslids IK i åttondelsfinal. Tre lag från Handbollsligan.

Tillsammans med småländska Amo HK är man nu ensamma allsvenska lag kvar i turneringen. Nu väntar kvartsfinal mot IFK Kristianstad. 

– Överlag är vi ett starkt och brett lag med många färdigheter. Jag har inte räknat bort oss även om vi är fullt medvetna att det blir extremt tufft, säger Eric Westergren Malmberg som är en av OV:s formstarkaste spelare. 
 
22-årige Westergren Malmberg vann SM-guld med IK Sävehof 2019 och kom till OV i somras. Av både sig själv och sina lagkamrater betraktas han som en av ledarna i omklädningsrummet.

– Jag har i hela min karriär varit en ledare. Antingen som kapten eller att jag bara tar stor plats socialt och handbollsmässigt. Jag trivs i den rollen och det var därför jag valde Helsingborg. Toni pitchade mig den rollen. Jag trivs jättebra här. 

I seriespelet har OV Helsingborg blandat och gett. Efter åtta omgångar står de noterade för fyra segrar, tre förluster och ett kryss. 

– Vi har drabbats av några skador och sjukdomar. Det har varit lite för många plumpar. Därför ska det bli skönt att gå in som underdogs i cupen. 

IFK Kristianstad har i många år varit det lag med högst publiksnitt i Handbollsligan. 

Hur mycket betyder det för er att byta ut novemberlunken i allsvenskan mot kvartsfinal i ATG Svenska cupen?
– Det är bara roligt. Vinterdepressionen har börjat komma nu så därför ska det bli extra kul att spela mot Kristianstad borta. Vi ska försöka njuta på lördag. Det lär bli den fetaste matchen i år. Jag hoppas det kommer så många som möjligt, även om de inte hejar på oss. 

Hur mycket ser du fram emot duellerna med IFK:s Ludvig Jurmala Åström på linjen?
– Sjukt mycket. VI är gamla polare och spelat ihop sen vi var små. Det ska bli extremt kul, svarar stockholmaren Westergren Malmberg som i sin ungdom representerade Årsta AIK och Silwing/Troja.

Första kvartsfinalen mellan IFK Kristianstad och OV Helsingborg spelas lördag (13/11) klockan 15.30. Returen spelas i Helsingborg den 2 december.