Hem / Handboll i Sverige / Premiär för nytt webbaserat utbildningsmaterial

Premiär för nytt webbaserat utbildningsmaterial

Från och med 1 maj byter Tränarskolan namn till Tränarutbildning. I samband med det har utbildningarna gjorts om och flera delar digitaliseras. Först ut med nytt webbaserat material är Tränarutbildning 2 och 3.

Kursen Tränarskolan 1 (TS1) delas upp och byter namn till Tränarutbildning 2 (TU2) och Tränarutbildning 3 (TU3) och lanseras den 1 maj. Samtidigt är också ett nytt, webbaserat, utbildningsmaterial till kurserna klara.

 

Lennart Söderström, Svenska Handbollförbundets utbildningsansvarige, berättar:

- Från och med den 1 maj kommer vi att använda webbaserat material på det som idag kallas TS1-kursen. Det nya materialet ersätter den gamla TS1-pärmen och övrigt kursmaterial och vi samlar allt till ett kursmaterial istället för sex olika material som idag. I materialet kan deltagarna även ta del av kursplanerna så att de lättare får en överblick över utbildningen.

 

Det delvis nya materialet bygger på fler hundra filmade handbollsövningar och förklaringar istället för de traditionella, ritade övningarna med text.

- Vi har också filmat cirka hundra nya övningar, vi har skapat nytt innehåll till hela ledarskaps- och träningsläradelen och det bygger på modern forskning och beprövad erfarenhet, säger Lennart.

- I och med att vi digitaliserar kursmaterialet blir det mer lättillgängligt och -förståeligt och kan användas i distansundervisning i högre grad, något som det senaste året blivit superaktuellt i och med att vi inte kan träffas fysiskt i lika hög grad på grund av coronapandemin, avslutar Lennart.

 


Tränarutbildning 2 och 3 innehåller det nya webbaserade utbildningsmaterialet i Svenska Handbollförbundets utbildningar som riktar sig till tränare och ledare för spelare i åldern 9–14 år. Från och med den 1 maj kan du beställa materialet här.

 

Aktuella kurser i Tränarutbildningen kan du hitta via söksidan för utbildningar.

Frågor som när nästa kurs börjar och hur du anmäler dig till den kan distriktens utbildningskonsulenter svara på.

 


 

Läs tidigare nyhet om Tränarutbildningen.