Hem / Handboll i Sverige / Samtliga elitfunktionärer godkända

Samtliga elitfunktionärer godkända

I augusti genomfördes heldagsutbildningar för årets elitfunktionärer.

Bilden är tagen i samband med utbildningen i Stockholm med deltagare från Handbollförbundet Öst och Mitt. Norr deltog digitalt.

Samtliga kursdeltagare/elitfunktionärer är godkända för säsongen 2022/2023.

Elitfunktionär är den som sköter sekretariatet under matcherna för de två högsta ligorna, SHE och Handbollsligan samt dam- respektive herrallsvenskan plus finalerna i SM och ATG Svenska Cupen.

Varje år genomför Svenska Handbollförbundet en heldagsutbildning för årets elitfunktionärer från de fem distrikten i tre städer, Stockholm, Göteborg och Lund.


Vill du vara funktionär? 

För den som vill bli funktionär finns det ett flertal steg att gå.

Här följer en beskrivning på de steg som finns och var man börjar. vad man börjar med, och sen fortsätta på stegen.

FU1 = Föreningsfunktionär. Kontakta den utbildningsansvarige i din förening.FU2 = Distriktsfunktionär. Kontakta den utbildningsansvarige i din förening.FU3 = Förbundsfunktionär. Kontakta den utbildningsansvarige i ditt distrikt.FU4 = Elitfunktionär. Nomineras av den utbildningsansvarige i ditt distrikt, till Svenska Domar- och Funktionärskommittén. Regelprov genomförs löpande under året.FU5 = Internationell Elitfunktionär. Förfrågan från Elitfunktionär till Svenska Domar- och Funktionärskommittén. Regelprov genomförs löpande under året.