Hem / Handboll i Sverige / Sävehof mot Hammarby i kvartsfinal

Sävehof mot Hammarby i kvartsfinal

Under torsdagen lottades herrarnas kvartsfinaler i ATG Svenska cupen. Bland annat ställs Hammarby IF mot regerande cupmästarna IK Sävehof.
Bilden: Martin Dolk, Hammarby IF, foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

– Jag tror det kommer bli lite slutspelsfeeling mellan Sävehof och ”Bajen”, säger IK Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren.

16 lag har blivit åtta i jakten på guld i ATG Svenska cupen. Nästa fas i herrarnas slutspel spelas i november då kvartsfinalerna går av stapeln. 

Under torsdagen lottades de fyra kvartsfinalerna. Hammarby IF från Stockholm ställs mot regerande cupmästarna IK Sävehof från Partille.

– Utan skador har de på pappret en utav de starkaste trupperna, kommenterar Hammarbys huvudtränare Patrik Fahlgren som har ett förflutet i just Sävehof. 

IK Sävehofs tränare Michael Apelgren vann trippla SM-guld med Hammarby på 2000-talet och har stor respekt för motståndet. 

– Det var den svåraste lottningen vi kunde få. Det finns många likheter mellan oss och Hammarby. Vi ska mötas i Partille i seriespel innan kvartsfinalerna. Jag tror det kommer bli lite slutspelsfeeling mellan Sävehof och ”Bajen”, säger Apelgren. 
 
En annan drabbning att se fram emot är kamratmötet mellan IFK Kristianstad och IFK Skövde. Lagen möttes i SM-semifinal i våras. Då gick Skövde segrandes med 3–1 i matcher. 

Svenska mästarna Ystads IF möter IF Hallby medan HK Malmö lottades mot Alingsås HK. 

Hammarby, IFK Kristianstad, Ystads IF och HK Malmö inleder kvartsfinalerna på hemmaplan och avslutar på resande fot. 

Speldatum för kvartsfinalerna är 13 respektive 19 november. Samtliga matcher sänds i handboll play på solidsport.

Lottningen i sin helhet: 
IK Sävehof–Hammarby IF
IFK Kristianstad–IFK Skövde
Ystads IF–IF Hallby
Malmö–Ailngsås