Hem / Handboll i Sverige / Skärpta allmänna råd i Gävleborgs- och Västernorrlands län

Skärpta allmänna råd i Gävleborgs- och Västernorrlands län

Med anledning av skärpta allmänna råd som från och med den 16 november gäller i Gävleborgs- och Västernorrlands län har Svenska Handbollförbundet tagit beslut om vad som gäller handbollsverksamheten i dessa regioner.

Svenska Handbollförbundet har mot bakgrund av de förtydliganden som Riksidrottsförbundet fått genom dialog med Folkhälsomyndigheten efter att skärpta allmänna råd införts i flera regioner fattat följande beslut:

 

  • Verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare: träningar kan fortsätta, men ej matcher. Dock gäller att:
    • minimera den fysiska kontakten
    • undvik att resa med kollektivtrafik
    • träna utomhus om det går
  • Verksamhet som riktar sig till äldre spelare än ovan nämnda ska pausa all verksamhet, det gäller träning såväl som match. Observera att detta ej gäller Handbollsligan, SHE och Allsvenskorna.

  • Publiktaket om 50 personer ligger kvar.

 

Svenska Handbollförbundet följer, i samråd med berörda distriktsförbund, utvecklingen noga. Anpassningar av verksamhet och/eller ytterligare åtgärder kan komma att tas med kort varsel.


Observera att dessa beslut gäller till och med den 13 december.
 Beslut kan komma att förlängas och/eller skärpas ytterligare.

 

I övrigt gäller Svenska Handbollförbundets Bestämmelser gällande nationella tävlingsmatcher.

 

Särskilda allmänna råd är sedan tidigare införda i följande regioner: Uppsala, Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland, Halland, Örebro och Jönköping, Kronoberg och Södermanlands län, Dalarnas-, Gotlands-, Värmalnds- och Västmanlands län.

Skärpta regionala råd är sedan tidigare införda i Blekinge.

 

Läs mer på folkhalsomyndigheten.se

Läs mer på rf.se