Hem / Handboll i Sverige / Skärpta allmänna råd införs i Blekinge

Skärpta allmänna råd införs i Blekinge

Med anledning av skärpta allmänna råd som från och med den 1 december gäller i Blekinge har Svenska Handbollförbundet tagit beslut om vad som gäller handbollsverksamheten i dessa regioner.

Den här nyheten har uppdaterats.

Skärpta regionala råd är sedan den 11 november införda i Blekinge för att minska risken för smittspridning av covid-19 av Region Blekinge och Smittskyddsläkaren i Blekinge.

Från och med den 1 december, gällande till och med den 13 december, har Folkhälsomyndighten beslutat om skärpta allmänna råd för regionen.

 

Svenska Handbollförbundets tidigare beslut gäller alltjämt: 

  • Verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare: träningar kan fortsätta, men ej matcher. Dock gäller att:
    • minimera den fysiska kontakten
    • undvik att resa med kollektivtrafik
    • träna utomhus om det går
  • Verksamhet som riktar sig till äldre spelare än ovan nämnda ska pausa all verksamhet, det gäller träning såväl som match. Observera att detta ej gäller Handbollsligan, SHE och Allsvenskorna.

  • Publik tillåts ej. (Tidigare var publik om max 50 personer tillåten, men från och med den 24 november är publik ej tillåten.)

 

Svenska Handbollförbundet följer, i samråd med berörda distriktsförbund, utvecklingen noga. Anpassningar av verksamhet och/eller ytterligare åtgärder kan komma att tas med kort varsel.


Observera att dessa beslut gäller till och med den 13 december.
 Beslut kan komma att förlängas och/eller skärpas ytterligare.

Observera Svenska Handbollförbundets beslut om paus av seriespel 

I övrigt gäller Svenska Handbollförbundets Bestämmelser gällande nationella tävlingsmatcher.

 

 

Läs mer på folkhalsomyndigheten.se