Hem / Handboll i Sverige / Spelprogram för tre högsta serierna publicerade

Spelprogram för tre högsta serierna publicerade

På onsdagen publicerades spelprogrammen för svensk handbolls tre högsta serienivåer i Svenska Handbollförbundets resultatportal.

Klockan 15:00 onsdag 2021-07-07 fastställd Svenska Handbollförbundet alla serier ned till och med division 1. Detta innebär att alla matchtider som nu ligger i spelprogrammet är att betrakta som ursprungliga speltider och alla ändringar som nu görs ska ses som regelrätta matchändringar (om inget annat anges genom särskilt beslut i SHF:s tävlingskommitté).

Det finns dock ett par undantag från ovanstående.

  • De matcher som saknade inbokad matchtid 2021-07-07 klockan 15:00. För dessa gäller att fastställd ursprungstid kommer att vara den tid som bokas in när vi får in den saknade tidern från berörd förening.
  • Matcher i slutomgången där föreningar har lagt in felaktig matchtid. För dessa kommer att gälla att fastställd ursprungstid kommer att vara den tid som har beslutats som starttid för gemensam slutomgång.

Att serierna har fastställts innebär att ändringar av matchtider kommer att göras enligt rutiner för matchändringar.

  • Föreningarna kommer överens om ett förslag på ny matchtid.
  • Föreningarna kontaktar Niklas Axvallen (This is a mailto link) som bedömer om matchändring kan godkännas.
  • Niklas Axvallen skickar ut besked om godkänd matchändring till berorda parter, samt till de personer som ha anmält att de vill ha informationsutskick enligt våra medierutiner.

En annan konsekvens av att serierna har fastställts är att spelares rätt att delta i match påverkas om en match byter speltid (se § 2:11, § 8:13 och § 9:9 i SHF:s tävlingsbestämmelser.


Spelprogram för SHF:s serier finner du här >>>