Hem / Handboll i Sverige / Stefan Lövgren kan bli omvald

Stefan Lövgren kan bli omvald

I morgon startar Europeiska Handbollförbundets kongress i Wien och bland annat kommer det att röstas om vilka tre personer som tar plats i exekutivkommittén de kommande fyra åren. Stefan Lövgren är en av kandidaterna. 

Stefan Lövgren har varit Sveriges representant i Europeiska Handbollförbundets exekutivkommitté sedan 2016 och kandiderar för uppdraget även de kommande fyra åren. 

Konkurrensen är dock tuff och tolv personer är nominerade till de tre platserna som finns utöver ordinarie platserna i exekutivkommittén som innehas av bland annat EHF-presidenten, vicepresidenten, kassören och ordföranden i olika komissioner. 

Bland konkurrenterna om Lövgrens plats finns presidenterna för förbunden i Ryssland (Sergej Sjisjkarev), Spanien (Francisco V. Blazquez Garcia), Nederländerna (Tjark de Lange), Slovenien (Franjo Bobinac) och Kosovo (Eugen Saracini), liksom Tysklands vicepresident Bob Hanning, den förre franske storspelaren Jerome Fernanzez, Ungerns generalsekreterare Gabriella Horvath och norska handbollförbundets vicepresident Bente Aksnes.