Hem / Handboll i Sverige / ”Större under har skett"

”Större under har skett"

ATG SVENSKA CUPEN Efter förlust 26–32 i första finalmötet har Skara en jobbig uppförsbacke inför returen. – Jag är otroligt glad att det inte blev nio bollars skillnad som det var ett tag i final 1, säger Skaras målvakt Johanna Kjellman.
Bild: Johanna Kjellman, Skara HF, foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.


Ikväll ska det avgöras. Guldet i ATG Svenska cupen ska delas ut till antingen Skara HF eller Skuru IK. 

Inför returmötet är regerande svenska mästarna Skuru stora favoriter. Med ett försprång på sex mål från första finalen blir Skuru en tuff uppgift för Skara. 

– Får vi träff både bakåt och framåt kommer Skuru tycka det är jobbigt. Inget är omöjligt och större under har skett. Jag är otroligt glad att det inte blev nio bollars skillnad som det var ett tag i final 1, säger Johanna Kjellman i Skara.

Målvakten värvades till klubben sommaren 2020 från Kungälvs HK. Från början är hon fostrad i RP Linköping.

Hur summerar du din egna säsong hittills?
– Jag har inte spelat så mycket efter mitt armbågsbrott i premiären. Men jag är hyfsat nöjd. Man vill alltid ta lite fler bollar. 

För några av Skaras spelare blir det en del vikarierande i finalen. På vänstersex-positionen saknas både Melanie Felber (gravid) och Emma Arlestad (knäskadad).

Senast gick assisterande tränaren Malin Larsson in på vänsterkanten.
– Det där är inget jag kan påverka. Därför lägger jag ingen energi på det. I stället tänker jag "fan vad lyxigt att vi har en assisterande tränare som kan gå in och spela handboll". Jag är ledsen för Emmas skull och glad för Melanies skull. 

Vad gick snett i Stockholm i första finalen?
– Svårt att säga. Det var inte så mycket taktiska detaljer. Utan vi fick aldrig stopp på deras andra fas. Vi behövde få dem mer i uppställt spel. Det finns många detaljer man kan grotta ner sig i. 

Märks det i laget att ni spelar om en titel?
– Både ja och nej. Det är mer slutspelskänsla när man diskuterar hela lag. Det är inget man gör i serielunken, med undantag för ner serien vänder. Men vi är otroligt taggade. Det ska bli hur roligt som helst. Det är inte alla som får spela final. 

Vad blir er prioritet i spelet?
– Att få bra höjd i försvarsspelet och vara lite mer aggressiva. Vi måste ha ta de här skotten utifrån och hjälpa till att sortera lite i deras andra fas. Sen måste jag och Lærke (Sørensen) rädda några bollar. Det får vi inte glömma, skrattar Kjellman.