Hem / Handboll i Sverige / UPPDATERAD: Ytterligare skärpta restriktioner

UPPDATERAD: Ytterligare skärpta restriktioner

Regeringen skärpte den 18 december ytterligare restriktionerna i landet med anledning av smittläget. Folkhälsomyndigheten har den 22 december klargjort att träning på anläggningar utomhus går bra.

Den här artikeln har uppdaterats den 22 december 2020. Se stycket märkt med *.

Regeringen skärpte den 18 december restriktionerna med anledning av smittläget och skriver på regeringen.se att:

"All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter."

Det kan innebära stängda idrottshallar och idrottsplatser. Riksidrottsförbundet skriver på rf.se att: "Runt om i landet fattar nu kommuner olika beslut när det gäller idrottsrörelsens verksamhet. På vissa håll har man stängt all inomhusverksamhet och på något håll även alla utomhusanläggningar för organiserad träning, men tillåter spontanidrott. Ledarledd organiserad träning är troligtvis mer smittsäker verksamhet än spontanidrott. Det är ett allvarligt läge men det är nu viktigt att vi behåller lugnet och inte fattar desperata beslut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet".

*Folkhälsomyndigheten förtydligade den 22 december att: "Träning på utomhusanläggningar kan fortsätta om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs." Läs mer på folkhalsomyndigheten.se.

För svensk handbolls del innebär det att fram till den 24 januari rekommenderas att träning inte sker inomhus och att inga matcher av barn/unga födda 2005 och senare ska spelas. Elitidrott, för vår del Handbollsligan, SHE och de båda Allsvenskorna, är undantaget de ytterligare skärpta restriktionerna. I övrigt gäller tidigare rekommendationer.