Hem / Handboll i Sverige / Utbildningsmaterial till tränarutbildning 1 lanserat

Utbildningsmaterial till tränarutbildning 1 lanserat

Sedan igår, den 1 september, är det nya digitala utbildningsmaterialet till Tränarutbildning 1 lanserat. Tillgängligheten har ökat för våra tränare och med webbutbildningen kan vi även nå fler som vill veta mer om handboll.

Svenskahandboll.se har sedan tidigare skrivit om att Svenska Handbollförbundets utbildning för tränare på alla nivåer har gjorts om. Utbildningen delas upp, har en tydligare progression och flera delar har digitaliserats för att kunna nå fler ledare och tränare. I samband med det har utbildningen bytt namn från Tränarskolan (TS) till Tränarutbildning (TU), som du kan läsa mer om här.


Först ut att lanseras var Tränarutbildning 3 och nu är alltså även Tränarutbildning 1 lanserad.


Tränarutbildning 1 är det första steget i Svenska Handbollförbundets tränarutbildningar och riktar sig till ledare och tränare som leder barn i åldern 6-10 år. Utbildningen är uppdelad i två moduler: 

Modul 1: En webbutbildning som varje deltagare genomför innan modul 2. Denna webbutbildning kan du som deltagare genomföra ensam och när som helst.

Modul 2: En fysisk träff i kurslokal som genomförs under en dag eller alternativt två kvällar.

 

Tanken med det nya upplägget med de två modulerna är att deltagaren ska få en grund först på hemmaplan med reflektionsfrågor och uppgifter som hen kan genomföra med sin barngrupp. I nästa modul är tanken att deltagarna ska kunna ha ett erfarenhetsutbyte och fördjupning genom diskussioner i kurslokal tillsammans med andra tränare.

 

- Jag är glad över att vi kan flytta fram utvecklingen och producera ett nytt digitalt material som ökar tillgängligheten för våra tränare. Webbutbildning kan vi dessutom sprida till flera än bara tränare, nu kan vi även nå föräldrar och andra som vill att veta mer om handboll, säger Kalle Andersson, Svenska Handbollförbundets utvecklingskonsulent.

 

Här köper du webbutbildningen.

Den fysiska träffen genomför du i ditt distrikt. Du anmäler dig till kursen via din förening eller distriktsförbund.