Hem / Handboll i Sverige / Uttagna spelare till riksläger

Uttagna spelare till riksläger

HANDBOLL: Uttagningarna till Svenska Handbollförbundets nästa riksläger är klara. Här hittar du lista på uttagna spelare, information till dig som blivit uttagen och ytterligare information om våra riksläger.

Svenska Handbollförbundet siktar på att kunna genomföra riksläger 1 och riksläger 2 för pojkar födda 2005 respektive 2004 den den 7-10 augusti i Halmstad. För flickor utgår riksläger under sommaren med anledning av då pågående EM. Riksläger för flickor genomförs istället under hösten. 


Om uttagningarna

De omständigheter som orsakats av smittläget med anledning av corona har gjort att vi inte kunnat se spelare i matchsituationer, vi har istället förlitat oss på prestationer under träningar och haft kontakt med förenings- och distriktsledare samt NIU-lärare och baserat uttagningarna på det denna gång. Vi planerar för genomförande av fler läger under hösten för spelare födda 2004 och 2005 så att vi får se fler spelare, meddelar uttagningsenheten.

Uttagna spelare

Pojkar födda 2005 till riksläger 1
Pojkar födda 2004 till riksläger 2

Vi planerar för ett säkert genomförande av våra riksläger och följer myndigheternas rekommendationer, råd och riktlinjer. Här kan du läsa mer om riksläger och covid-19.

 

Till dig som blivit uttagen

Grattis!

Ditt svar på anmälan vill vi ha senast den 18 juni. Observera att det är du som spelare som är ansvarig för att ditt svar kommer in till oss i tid. Länk till anmälan finns längre ned.

Förväntningar på dig som deltar på riksläger
• Att du är här för att du vill lära dig.
• Att du är här för att göra ditt bästa.
• Att du är väl förberedd.
• Att du har genomfört de träningspass och den träning vi rekommenderat dig för din utveckling.

Information till dig som är uttagen
Kallelse: Här hittar du all information om lägret.
Ramprogram: Ett mer detaljerat program får du i Halmstad.
För den spelare som har medföljande familj till Halmstad finns följande turistinformation från Destination Halmstad.

 

Anmälan

Anmäl dig till riksläger redan idag! Dock senast den 18 juni. Vi poängterar igen att det är du som spelare som är ansvarig för att anmäla dig till rikslägret.

JAG ANMÄLER MIG TILL RIKSLÄGRET (Uppdaterad länk)

 

Till dig som inte blivit uttagen

Ge inte upp!

Drömmer du om att spela i landslaget men har inte blivit uttagen till rikslägret? Ge inte upp - kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som aldrig kallats till riksläger kommer ändå in senare i vår landslagsverksamhet. 

 


Om Svenska Handbollförbundets riksläger

Svenska Handbollförbundets (SHF) riksläger ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Lägren arrangeras årligen under fyra dagar i mars/april och i juli/augusti. Cirka 180 spelare deltar vid varje läger. Spelarna fyller 16 år det år de blir uttagna till sitt första riksläger. Totalt genomförs fyra riksläger per åldersklass. Här kan du läsa mer om våra riksläger.