Hem / Handboll i Sverige / WEBBINARIER: Handboll Fitness

WEBBINARIER: Handboll Fitness

Vi fortsätter att rulla ut konceptet Handboll Fitness och bjuder vi in till digitala inspirationsföreläsningar om hur vi kan få fler i rörelse och samtidigt utveckla föreningen.

Svenska Handbollförbundets projektledare Camilla Rohlén håller inspirationsföreläsningar om Handboll Fitness - träningskonceptet som är superenkelt att både anordna och delta i. Deltagande i webbinarierna är gratis och hålls över Microsoft Teams. Du är välkommen att delta vid valfritt tillfälle, vi håller webbinariumet vid flera tillfällen för att det skall kunna hållas dialoger med frågor kring lokala aktiviteter.

- Handboll Fitness kombinerar handbollsspel med styrke- och konditionsträning tillsammans med glädje och gemenskap. Konceptet ger möjlighet för fler målgrupper att fortsätta idrotta oavsett ambitionsnivå eller erfarenhet av handbollen. Fortsätter vi att tänka i dessa banor kan vi se många positiva effekter som leder till föreningsutveckling. Varmt välkomna på en timmes snack som jag hoppas ger energi i dessa ovana tider, säger inspiratören och projektledaren Camilla Rohlén.

 

Ur innehållet: Motionsidrottens positiva effekter - hur kan Handboll Fitness skapa föreningsutveckling?

Under timmen kommer Camilla och att presentera tanken bakom Handboll Fitness och vad konceptet kan bidra med för föreningen. Vi kommer att gå igenom hur passen kan gå till och vilka konceptet kan vända sig till. Vi kommer även få höra om goda exempel från några handbollsföreningar. Här finns det möjlighet att ställa frågor kring träningskonceptet och om hur ni kommer igång med Handboll Fitness i er förening.

Målgrupp: Personer från olika områden i föreningen är varmt välkomna då konceptet vänder sig till alla: Det kan vara exempelvis föräldrar, ledare, spelare, styrelse- eller kommittémedlem eller till och med en extern part från tex kommunen eller en sponsor. 

När?: Följande datum håller projektledare Camilla Rohlén tillsammans med distrikten inspriationsförelänsningar online. Du är välkommen att vara med på vilket du vill, oavsett distrikt.

Torsdag 14/1 klockan 18-19 i samarbete med HF Väst och Hallands HF 

Torsdag 21/1 klockan 18-19 i samarbete med Västernorrlands HF och Norrbottens HF 

Torsdag 28/1 klockan 18-19 i samarbete med Upplands HF och Värmlands HF

 

 

Om Handboll Finess
Det övergripande syftet med Handboll Fitness är att göra handbollen tillgänglig för de som vill testa handbollen och/eller komma tillbaka till dess gemenskap. Det finns inga krav på erfarenhet, ambitionsnivå eller tävling. Handboll Fitness finns som ett komplement till den befintliga träningsverksamheten som öppnar upp för ett allsidigt, roligt och flexibelt träningspass för den som vill träna handboll utan binda sig till matchspel. 

I grund och botten handlar ett träningspass med Handboll Fitness om ett enkelt genomförande. Det krävs få resurser, ingen formell ledare för att genomföra passet och det är ett allsidigt träningspass som utgår från det vi kallar Puls-Power-Play. Målgrupper för konceptet kan vara tonåringar, f.d. spelare, ledare, 60+, föräldrar, sponsorer, mixade grupper eller familjeträning. Det är föreningen som sätter ramar efter sitt behov. 

 

Inspirationsföreläsningar blir starten.

- Nu är det dags för Svenska Handbollförbundet att rulla ut projektet Handboll Fitness till föreningarna runt om i landet. Vi är glada för att, tillsammans med Skånes Handbollförbund, kunna knyta Camilla Rohlén som ansvarig för projektet. Camilla som varit med från start i den idrottsgemensamma piloten mellan ishockey, innebandy och handboll i Skåne är en inspiratör och kunskapskälla, säger Svenska Handbollförbundets utvecklingsansvarige Per Ekberg.

 

Handboll Fitness - ett enkelt och komplett träningskoncept för alla i alla åldrar och på alla nivåer?

- Det är lätt att tänka att Handboll Fitness endast skulle vara för den som är 50+ men så är det absolut inte. Det ligger en stor möjlighet för föreningarna att fånga upp såväl gamla som nya medlemmar i alla åldrar oberoende av om man har någon handbollserfarenhet eller ej. En verksamhetsgren i föreningen som dessutom bevisligen ökar engagemanget i andra delar av föreningen. Uppföljningen och studierna av verksamheten som har sitt ursprung i Danmark visar tydligt på ett ökat ideellt engagemang i föreningen när man själv är knuten till en aktivitet såsom Handboll Fitness, fortsätter Per.

 

Tillsammans skapar vi handboll för alla hela livet! 

- Konceptet ligger verkligen i tiden och är en verksamhetsdel som vi i våra föreningar traditionellt inte erbjuder i någon större omfattning, men som verkligen skulle bidra till att utveckla handbollföreningen för att kunna erbjuda handboll för alla hela livet, avslutar Per.     

 

Läs mer om Handboll Fitness

Kontakta projektledare Camilla Rohlén