Hem / 500 åskådare per sektion tillåts

500 åskådare per sektion tillåts

Regeringen meddelade i ett pressmeddelande på måndagen (17/1) att från och med den 19 januari tillåts 500 åskådare per sektion vid idrottsarrangemang inomhus.

Observera att: denna artikel har uppdaterats onsdag 19 januari 2022 kl 10:00. Se stycket märkt *.

Regeringen beslutade idag om skärpta restriktioner från och med onsdagen den 19 januari med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19. Regeringen skriver på sin webbplats att:

"För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor, som äger rum inomhus och där vaccinationsbevis används gäller ett deltagartak på 500 deltagare. Om anordnaren delar upp den lokal, det område eller utrymme där den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen eller mässan hålls i sektioner, så att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till sammankomsten eller tillställningen, gäller deltagarbegränsningen på 500 deltagare för varje sektion. Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare.”

* Oavsett hur många personer ett arrangemang kan ta in med hjälp av sektioneringen ska alla övriga föreskrifter följas inom varje sektion. Mer om hur verksamhet kan bedrivas samt vilka restriktioner som gäller hittar du i vår samlade artikel Med anledning av coronaviruset.Läs hela pressmeddelandet på regeringen.se.


– Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet på Riksidrottsförbundets webbplats.

Läs hela artikeln på rf.se.