Hem / Regel undantas tillsvidare för de yngsta utövarna

Regel undantas tillsvidare för de yngsta utövarna

Svenska Handbollförbundets domar- och funktionärskommitté arbetar med ett officiellt beslut gällande vad som ska gälla för utövare i förhållande till glasögonregeln.

Tillsvidare har kommittén beslutat att undanta del av regel för utövare upp till U14. För utövare U15 och äldre gäller regeln i sin helhet. Följande information har skickats till våra distrikt.

U7-U14: Följande del av regel 4:9 är INTE gällande i dessa åldersklasser:”Det är inte tillåtet att bära/.../glasögon utan bågar, skalmar samt fasthållningsband” 

U15-U18: Regel 4:9 används i sin helhet med tillhörande riktlinjer och bilaga. 

https://www.svenskhandboll.se/contentassets/cb3ce3cd98294a3cb454a5ebb393c999/0_regulations-on-protective-equipment-and-accessories_gb.pdf 

Dock får de spelare som behöver ansöka om dispens om det är så att deras sportglasögon/glasögon inte uppfyller alla krav i enlighet med bilagan ovan, fortsatt göra detta. Dispenserna hanteras av administrerande distrikts domar- och funktionärskommitté. Viktiga delar vid godkännande är plastlinser samt fäste bak för att undvika att glasögonen tappas. 

 

SHF arbetar nu för att utreda frågan och ovanstående gäller fram till att SHF skickat ut ett officiellt beslut i sin helhet.