Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande ang laguppställningar inför matcher som spelas med EMP (Elektroniskt matchprotokoll)

2017-10-05 11:21

Kansliet och DK har fått en del frågor om laguppställningar inför matcher med EMP. Vi vill påminna samtliga lag om skyldigheten att lämna laguppställning till sekretariatet i god tid före match. Detta är reglerat i SHFs tävlingsbestämmelser 6.4 som ju gäller utöver våra lokala tävlingsbestämmelser.

Förtydligande om laguppställningar

För matcher med EMP ska ledare för respektive lag lämna spelarlista senast 30 minuter innan matchstart (men gärna tidigare för att ge sekretariatet möjligheten att förbereda sig i lugn och ro).

 

Den spelarlista som ska lämnas kan skrivas ut från programmet Digimatch som är installerat på era föreningsdatorer.

Välj Ny matchregistrering. Klicka på Uppdatera Serielista.  Välj den serien där laget spelar i. Klicka på Uppdatera Matchlista. Välj en match där laget är hemmalag. Klicka på Uppdatera laguppställningar. Klicka på Nästa. Välj nu Skriv (längst upp till vänster) och välj Lista Hemmalag. Listan kan antingen skrivas ut direkt till en skrivare och så kan man skapa en pdf-fil som går att spara ner för att maila vidare.

Lagansvarig markerar sedan innan varje match vilka spelare som är med genom att sätta ett kryss i kolumnen Delt. Om en eller flera spelare behöver byta nummer så fyller man i det nya numret i kolumnen Nytt nr. Om en spelare inte finns med så skrivs hen upp på en tom rad så att sekretariatet kan lägga till denna spelare. Längst ner markeras vilka ledare som är med på matchen. Glöm inte att ange vilken beteckning ledarna har (A-D).

Ta gärna hjälp av era funktionärer om ni stöter på problem.

Om föreningen inte har möjlighet att skriva ut en spelarlista från Digimatch så kan man lämna en utskrift av Excelfilen som föreningen har skickat in och markera spelare och ledare där.

Uppdaterad: 2017-10-05 11:23
Skribent: David Olsen

Fler nyheter

DKs nyhetsbrev nr 10

2020-06-22

I DKs tionde nyhetsbrev finns bl.a. information…

Inbjudan till distriktsdomar- och distriktsfunktionärsutbildningar 2020

2020-06-22

Nu är anmälan till distriktsdomar- och…

DKs nyhetsbrev nr 9

2020-04-26

I DKs nionde nyhetsbrev finns bl.a. information…

DKs nyhetsbrev nr 8

2020-03-11

I detta nyhetsbrev hittar du information från…

DKs nyhetsbrev nr 7

2020-02-09

Den 4 februari hade DK sitt senaste möte. I vårt… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834