Hoppa till sidans innehåll

Minihandboll på tvären, U7-9 (födda 2012, 2011, 2010)

Säsongen 19/20 kommer även minihandbollen läggas in i TA-systemet och synas under "serier och resultat" och därmed hittar ni också själva datumen/spelschema för sammandragen under "Lottning 2019/2020" och under "serier och resultat" och inte här.

 

Minihandboll 2019/2020

Vi har tidigare i år i samband med utskick gällande anmälan till seriespel och DM informerat om att vi ändrar strukturen för hur vi jobbar med Minihandbollen (Spel på tvären) och de allra yngstas handboll där vi vill ha in även detta i vårt tävlingssystem, TA. I detta PM förtydligar vi och klargör vad som kommer gälla för Minihandbollsspelet 19/20.

Generellt upplägg

Följande upplägg gäller för Minihandbollen 19/20:

-       Datum och halltid för ALLA Minihandbollsarrangemang skall vara bokat och klart samma datum som alla andra barn och ungdomsserier, dvs söndag den 25/8.

-       Vi rekommenderar att ni bokar minst 3 timmar vid varje arrangemang. Tänk på att ni bokar lång tid innan och det är svårt att avgöra hur många lag som kommer vara med. Men givetvis får ni anpassa efter era förutsättningar. Hur mycket tid man behöver boka beror ju också på om man är i en fullstor hall och kan spela på 2 planer samtidigt eller om man ex är i en mindre skolsal med bara en minihandbollsplan.

-       Senast 5 veckor före arrangemangsdatum skickar arrangören antingen själv eller via vårt kansli ut inbjudan till de föreningar som står som gästande lag i de excelfiler med översikt av Minihandbollsspelet, samt ev ytterligare föreningar. Det är arrangemangsföreningen som tar fram inbjudan, vårt kansli kan dock hjälpa till att sprida inbjudan.
Fri anmälan gäller till ALLA minihandbollsarrangemang, dvs man behöver inte finnas uppsatt i excelfilerna som gästande lag för att få delta och man behöver inte heller sen tidigare ha anmält lag till minihandboll 19/20 hos oss eller annat distrikt för att få delta. Dvs även lag från andra distrikt eller lag från annan del av vårt distrikt får bjudas in och anmäla sig till arrangemangen. Dvs det är fullt möjligt för en förening som inte sen tidigare har anmält sig till minihandboll att delta med lag i minihandbollsspel. Fri anmälan innebär också att man får anmäla flera lag från samma förening.

-       Sista anmälningsdag/avanmälningsdag (om man står som gästande lag på ett arrangemang men man vill INTE delta i just det arrangemanget) ska ALLTID vara senast 3 veckor innan arrangemangsdatumet och anmälningar/avanmälningar SKA göras till arrangörsföreningen och INTE till SmBl HF kansli.

-       Arrangerande förening ansvarar för att utifrån inkomna anmälningar upprätta ett spelschema för arrangemanget. Detta spelschema skall skickas i en excel fil (OBS: viktigt att det är i excel) till vårt kansli senast 14 dagar innan arrangemanget så att vi kan lägga in spelschemat i TA och så att det blir synligt under serier och resultat på hemsidan.
Ni bestämmer precis som tidigare hur många spelplaner ni vill använda samt upplägg i övrigt exempelvis hur långa matcherna ska vara. Tänk på att lägga in ungefärlig starttid för resp match i excelfilen.
OBS: Får vi inte in spelschemat senast 14 dagar innan arrangemanget kan vi inte garantera att vi hinner lägga in spelschemat i TA-systemet.

-       Just nu är enbart höstens alla minihandbollsarrangemang inlagda i TA systemet. Vårens arrangemang kommer läggas in i systemet i början av augusti. Observera att de spelscheman som ligger inne/läggs in enbart är fejkade spelscheman eftersom vi inte kan lägga upp serier utan matcher i systemet. Efterhand som vi får in spelscheman från resp arrangör byter vi ut de fejkade mot det riktiga spelschemat.

Om excelfilerna

Precis som alla andra serier har föreningarna fått excelfiler på Minihandbollsspelet i de olika åldrarna. När det gäller Minihandbollsspelet så är filerna dock endast översikter över datum för olika arrangemang samt förslag på deltagande lag utifrån era önskade antal arrangemang, följande gäller nu ang informationen i filerna:

-       Gästande lag i excelfilerna är förslag, givetvis bestämmer ni i föreningen själva hur många och vilka arrangemang ni vill delta i.
Vi förutsätter dock då vi gjort fördelningen av gästande lag utifrån önskade antal arrangemang att ni deltar i de som ni blivit tilldelade, och om ni INTE vill delta i ett arrangemang som ni är uppsatta på så måste ni avanmäla er till arrangören senast 3 veckor (21 dagar innan) innan det datum som arrangemanget är bokat på i TA. Lättast gör ni detta genom att svara på inbjudan som skickas ut av arrangören/vårt kansli senast 5 veckor innan resp arrangemang. (se även informationen längre upp i detta dokument)

-       Är det så att ni inte kan arrangera de datum ni blivit tilldelade så får ni boka in annat datum men det får inte krocka med annat minihandbollsarrangemang i närområdet i samma ålder och det ska godkännas av vårt kansli och ni behöver meddela detta senast söndag 15/9.

-       Om ni inte vill eller kan arrangera enligt vad ni blivit tilldelad så meddelar ni det till SmBl HF kansli senast 6 veckor innan arrangemangsdatum eller tänkt arrangemangsdatum i excelfilerna.
Vi är dock mycket tacksamma om ni meddelar så tidigt som möjligt om ni inte vill eller kan arrangera det ni blivit tilldelade då det ökar möjligheterna för oss att hitta en ny arrangör.

Övrigt:

-       Säsongen 19/20 gäller nya regler för Minihandboll i Sverige -->

-       Vi ber er att gå in och uppdatera kontaktuppgifterna på era minihandbollslag i TA. De föreningar som inte hade lagt in lag, har vi skapat lag åt. Uppdatera i så fall uppgifterna för de lag som vi kopplat till de olika arrangemangen.

 

 Uppdaterad: 2019-09-09 09:49
Skribent: David Olsen

Nyheter

Inbjudan till Seriespel och DM 2020/2021!

2020-04-01

Inbjudan till seriespel och DM är nu utskickad…

Nyheter säsongen 20/21!

2020-03-27

Inför säsongen 2020/2021 presenterar vi ett…

UDM-finalspel den 29 februari i Vetlanda!

2020-02-14

Nu är inbjudan samt lottning till…

Info och Lottning UDM 2019/2020!

2019-08-07

Lottningen för UDM 19/20 är nu skickad till…

Inbjudan till Småland-Blekinge HF tävlingskonferens 1/9!

2019-08-07

Småland-Blekinge HF bjuder in till den årliga… 

 
Småland-Blekinge Handbollförbund
Box 3098
350 33 Växjö
Telefon: 047021834