Hem / Riksläger

Riksläger

Riksläger handboll

Svenska Handbollförbundet (SHF) arrangerar riksläger för att rekrytera och utbilda spelare till kommande elit- och ungdoms-/seniorlandslagsverksamhet. Riksläger är en del av vår spelarutbildning. 

Riksläger arrangeras varje år under fyra dagar i mars/april och fyra dagar i juli/augusti. Till rikslägren kallas cirka 180 spelare per läger, lika många flickor som pojkar kallas. Spelare som blir uttagna till sitt första riksläger fyller samma år 16 år. 

År 1 i april (det år spelaren fyller 16 år) riksläger 1 med 120 deltagare
År 1 i augusti riksläger 2 med 120 deltagare
År 2 i april riksläger 3 med 50 deltagare
År 2 i augusti riksläger 4 med 50 deltagare

Datumplanering riksläger handboll 2021/22 

F04 och 05
Riksläger 1 och 2, Nyköping, 4-7 november
Riksläger 2 och 3, Halmstad, 9-12 april
Riksläger 3 och 4, Halmstad, 16-19 juni
Riksläger 4, Halmstad, 6-9 augusti

 

F06
Riksläger 1, Halmstad 26-29 maj
Riksläger 2, Halmstad, 6-9 augusti

 

P04 och 05
Riksläger 2 och 3, Halmstad, 9-12 april 
Riksläger 3 och 4, Halmstad, 16-19 juni
Riksläger 4, Halmstad, 6-9 augusti

 

P06
Riksläger 1, Halmstad 26-29 maj
Riksläger 2, Halmstad, 6-9 augusti

 

Här kan du läsa mer om Svenska Handbollförbundets spelarutbildning.

Du som spelar handboll är en del av svensk handboll och du är en av alla de cirka 130.000 barn, ungdomar och vuxna som spelar handboll i Sverige.

Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi en handboll för alla.

Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och hjälper varandra upp efter kollisioner, det har gjort att fair play blivit och är vårt signum.

På de här sidorna hittar du som vill börja spela handboll information om sporten handboll och hur och var du kan börja spela. 

Du som redan är aktiv hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om trygg idrott, du som spelar handboll ska kunna känna dig trygg och säker i vår verksamhet. Du hittar även information om antidoping, det är viktigt att du känner till att det är du som spelare som är ansvarig för att du inte får i dig några otillåtna ämnen. Du hittar information om skadeförsäkring och information om vilka möjligheter som finns när det gäller att kombinera skolgång med handboll och hur du kan vidareutbilda dig efter din aktiva karriär, med mera.

Välkommen till svensk handboll.