Hem / Egna nyheter / Handboll Fitness

Handboll Fitness

Lär dig mer om hur Handboll Fitness blir ett perfekt komplement till den befintliga träningsverksamheten. Ett allsidigt roligt och flexibelt träningspass för den som vill spela handboll men inte vill binda upp sig till matchspel.

Svenska Handbollförbundet och Stockholm Handbollförbund bjuder in till en digital inspirationsföreläsning om Handboll Fitness.

Det övergripande syftet med Handboll Fitness är att göra handbollen tillgänglig för de som vill testa handbollen och/eller komma tillbaka till dess gemenskap utan krav på erfarenhet, ambitionsnivå eller tävling. Handboll Fitness finns som ett komplement till den befintliga träningsverksamheten som öppnar upp för ett allsidigt, roligt och flexibelt träningspass för den som vill träna handboll utan binda sig till matchspel.

I grund och botten handlar passet om ett enkelt genomförande då det krävs få resurser, ingen formell ledare för att genomföra passet och ett allsidigt träningspass som utgår från Puls-Power-Play. Målgrupper för konceptet kan vara tonåringar, f.d. spelare, ledare, 60+, föräldrar, sponsorer, mixade grupper eller familjeträning. Det är föreningen som sätter ramar utefter sitt behov.

Ur innehållet: Motionsidrottens positiva effekter - Hur kan Handboll Fitness skapa föreningsutveckling.

Under timmen kommer Camilla att presentera tanken bakom Handboll Fitness och vad konceptet kan bidra med för föreningen. Vi kommer att gå igenom hur passen kan gå till och vilka konceptet kan vända sig till. Vi kommer även få höra om goda exempel från några handbollsföreningar. Här finns det möjlighet att ställa frågor kring träningskonceptet och om hur ni kommer igång med Handboll Fitness i er förening.

Vem kan anmäla sig: Personer från olika områden i föreningen är varmt välkomna då konceptet vänder sig till alla: Det kan vara exempelvis förälder, spelare, styrelse- eller kommittémedlem eller till och med en extern part från tex kommunen eller en sponsor.

Deltagande är gratis och webbinariet hålls över Microsoft Teams.

Länk: Klicka här för att delta i mötet.

Datum och tid: 7 dec kl 1800–1900

Information om utbildningarna: https://www.svenskhandboll.se/HandbollFitness/Utbildning/

Inspiratör och projektledare SHF Handboll Fitness: Camilla Rohlén

 Läs mer om Handboll Fitness:

https://www.svenskhandboll.se/HandbollFitness/

https://www.sportfitness.nu/OmSportFitness/HandbollFitness/