Hem / Egna nyheter / Nu öppnar vi nästa säsong

Nu öppnar vi nästa säsong

Anmälan till kommande år är nu öppen. Samtliga tävlingsansvariga har idag fått anmälningslänkar och information om kommande säsongs tävlingar. Här kan ni läsa om några nyheter inför säsongen 2021-2022 i Handbollförbundet Öst.

Pre & After Season
Seniorer och U19 lag, se hit, HF Öst välkomnar er till Pre Season 2021!
HF Öst plockar med sig favoriten sommarserien från StHF och bjuder in till den vid två tillfällen med separata inbjudningar. Vi börjar med Pre Season vilket innebär tre-fem matchtillfällen på vardagar innan säsongstart i augusti/september. Ni som sedan också vill förlänga matchsäsongen under våren, kommer då ha möjlighet att anmäla er till After Season (tidigare Sommarserien) som genomförs i maj. 

Herr 3 blir en distriktsserie
SHF har i samband med pågående jämställdhetsarbete beslutat att ändra herr 3 serierna från att vara regionala serier till distriktsserier, likt damernas upplägg. Ändringen innebär bla. att reservlag (B-lag) kan spela upp tom herr 3.

U15 införs under en provperiod
Till kommanade säsong finns det möjlighet att anmäla lag till U15. Detta kommer ske under en provperiod på två säsonger, med möjlighet till förlängning. 

Lag från andra distrikt
Från 13 till fem distrikt innebär en del förändringar, men också möjligheter att inom sitt nya geografiska område testa sina tävlingsformer. HF Öst har beslutat att föreningarna tillhörande sitt distrikt deltar i seriespel inom hemmadistriktet. Det innebär att lag från andra distrikt säsongen 2021–2022 inte kommer att delta i seriespel för barn och ungdom i HF Öst. 

Tävlingsområden
Eftersom HF Öst blir geografiskt större än tidigare kan åldersklassen barn (ink U12) bli indelade i tre till fyra tävlingsområden. Medan yngre och äldre ungdom kan delas in i ett till två tävlingsområden. Syftet med olika tävlingsområden är att minimera de långa resorna, och med åldern bli indelad i större tävlingsområden med ökat fokus på nivåindelnig samt möjlighet till nya motstånd.

Artistnamn i barn- och ungdomsserierna
Tävlingskommittén har inför kommande säsong beslutat att godkänna en viss typ av artistnamn i barn och ungdomsserierna administrerade av HF Öst. Frågan har blivit mer aktuell med åren och många vill komma bort från att benämna sina lag med siffror. Föreningens namn ska alltid vara angivet i det anmälda laget, men istället för att ange en siffra godkänner TK tillägg med geografisk anknytning eller en färg. tex. ”Årsta AIK HF Enskede” eller ”Årsta AIK HF Röd”.

Föreningarnas tävlingsvariga har fått all samlad information och blivit inbjudna till en träff kommande vecka för att få möjlighet till att besvara frågor. 

Sista anmälningsdag för höstens seriespel är den 1 maj och är ett nationellt beslut av SHF.

Inbjudan säsongen 2021-2022 utan bilagor.