Hem / Egna nyheter / Pausad/inställd verksamhet 29 okt - 19 nov

Pausad/inställd verksamhet 29 okt - 19 nov

Under perioden 29 okt till 19 nov råder lokala restriktioner i Stockholms län.
Verksamheten påverkas och flera åtgärder krävs...

Träning- 
perioden 20 okt - 19 nov.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms län att:

 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
De direktiv StHF har fått är att all träning ska pausas för spelare födda 2004 och äldre. Vilket innebär individuell egen träning kommande veckor. StHF arbetar aktivt i denna frågan om direktiven eventuellt förlängs. Just nu är det viktigaste att vi tillsammans arbetar med att hindra smittspridningen och följer de allmänna råden.

Tävling - 
Seriematcher ställs in, pausas och skjuts upp.

Konsekvensen av nuvarande restriktioner är att lag som är hemmahörande i länet inte kan delta i tävlingsmatcher under denna period.

Följande gäller för barn och ungdomstävlingar administrerade av StHF:

 • Samtliga matcher för U8 till U12 ställs in under perioden. Det vill säga matcher som är inplanerade mellan perioden 29 okt till 19 nov skall inte spelas och kommer inte heller att spelas efter perioden.
 • I åldersklasserna U13 till U19 samt Para Gående kommer seriematcher att genomföras om båda lagen tillhör ett län som tillåter spel. För lag hemmahörande i Stockholm, Uppsala och Östergötlands län blir konsekvensen att matcherna inte kommer att spelas under perioden (29 okt – 19 nov), utan kommer att pausas. Om de lokala restriktionerna upphör den 19 november kommer de pausade matcherna att spelas senare under säsongen och det är först då (19 nov) lagen och föreningarna påbörjar arbetet enligt rutin för matchflytt. För att lyckas få matcherna spelade kommer troligtvis vardagar och träningstider att behöva nyttjas. Det kommer också innebära stor samarbetsvilja från samtliga inblandade.
  Om restriktionerna förlängs, kan StHF behöva fatta andra beslut.
 • StHF registrerar för tillfället samtliga matcher som pausas (U13 till U19 samt Para Gående) i TA på datumet 2020-11-19, tid 00:00. Anledningen till detta är för att ge förbund, kommuner och föreningar en bättre översyn vilka matcher det handlar om och eventuellt underlätta framtida administration.
 • Vid frågor gällande dessa serier kontakta i första hand er förenings tävlingsansvarig som därefter tar kontakt med StHF.

Följande gäller för seniorserier administrerade av SHF:

 • SHE, Handbollsligan och de allsvenska serierna kommer att fortsätta enligt planering.
 • I Div. 1 damer och herrar kommer seriematcher att genomföras om båda lagen tillhör ett län som tillåter spel. För lag hemmahörande i bla. Stockholm, Uppsala och Östergötlands län blir konsekvensen att matcherna inte kommer att spelas under perioden, utan skjuts upp. SHF har meddelat föreningarna om vilka matcher som kommer spelas och vilka som skjuts upp. 
 • Vid frågor gällande dessa serier, vänligen kontakta SHF.

Följande gäller för seniorserier administrerade av StHF:

 • I seniorserierna (Div. 2, Div. 3, Div. 4 och trim) för damer och herrar kommer seriematcher att genomföras om båda lagen tillhör ett län som tillåter spel. För lag hemmahörande i bla. Stockholm, Uppsala och Östergötlands län blir konsekvensen att matcherna inte kommer att spelas under perioden, utan skjuts upp.
 • StHF registrerar för tillfället samtliga matcher som skjuts upp (Div. 2, Div. 3, Div. 4 och Trim) i TA på datumet 2020-11-19, tid 00:00. Anledningen till detta är för att ge förbund, kommuner och föreningar en bättre översyn vilka matcher det handlar om och eventuellt underlätta framtida administration.
 • Berörda lag i enskild match har ansvar för att hitta nytt tillfälle och inkomma med en fullständig matchflyttsblankett för hantering. StHF vill att matcherna i första hand ska vara inbokade med speldag före 2020-12-31 med en inkommen blankett senast 14 kalenderdagar före matchdatum.
 • Vid frågor gällande dessa serier kontakta i första hand er förenings tävlingsansvarig som därefter tar kontakt med StHF.

Utbildning -
flyttas till nya datum.

Under kommande veckor var flera utbildningar inplanerade. StHF har beslutat att flytta på flera av dessa och arbetar nu med att hitta nyta datum och tillfällen. Deltagarna på utbildningarna det berör har/kommer inom kort bli informerade. 

Följande utbildning flyttas fram. 

 • Akuta skador.
 • Målvakt steg 1. 
 • Spelarutbildning för flickor och pojkar födda 2006. 
 • Vid frågor gällande utbildning, vänligen kontakta StHF This is a mailto link 

Domare - 
om möjligt fortsätt arrangera.

Domarutbildningar (Steg 1 och Steg 2) som arrangeras i föreningsregi kan - om rätt förutsättningar ges - fortsätta att arrangeras i föreningarna. Detta då dessa utbildningar framförallt riktar sig mot personer i den ålder som får fortsätta att bedriva träningsverksamhet efter införandet av de skärpta allmänna råden.
 • Vid önskemål om arrangemang av utbildning för domare eller andra frågor gällande domarverksamheten, vänligen kontakta StHF This is a mailto link