Hem / Egna nyheter / Satsning på Unga Ledare och värdegrundsarbete får Huddinge HK att växa!

Satsning på Unga Ledare och värdegrundsarbete får Huddinge HK att växa!

Trygghet och gemenskap

De senaste åren har Huddinge Handbollsklubb växt som klubb och mer än fördubblat sina medlemmar. Det har lagts ner mycket arbete och tid på att satsa på två områden som enligt klubben är 2 nyckelfaktorer.

Satsningen på värdegrundsarbetet och på Unga ledare. 

Mathias Gausel är värdegrundsansvarig i Huddinge Handbollklubb och menar att:

- En värdegrund ska svara på tre frågor: Vilka är vi, för vem finns vi och på vilket sätt ska det ske? Den ska kunna tillämpas av alla i föreningen, fast på olika sätt. Både den som har hand om handbollsskolan samt elittränarna ska känna att de kan tolka den på olika sätt. Det är först då man faktiskt gör det till sin egen grund. En värdegrund svarar inte på alla detaljfrågor, men den hjälper oss att navigera rätt, i såväl stora som små frågor.

Mats Boman är funktionsansvarig och mentor för de Unga ledarna.

"En otroligt viktig del i att föreningen växt och lyckats behålla så många barn och ungdomar är föreningens satsning på unga ledare. Inför varje säsong sätter sig utbildnings- och utvecklingsansvarige ned och gör en översyn över vilket behov föreningen har av ledare. Alla lag ska ha minst en ledare mellan 15 och 25 år."

Håkan "Krallan" Nilsson på RF-SISU Stockholm

"Föreningen lägger ner mycket arbete på att skapa delaktighet för att få de unga att utvecklas och trivas, föreningen har gjort ett fantastiskt arbete. Vi kommer fortsätta att stödja Huddinge Handbollklubb i denna pågående process och alla andra föreningar som vill ha stöd av oss på RF-SISU Stockholm, säger Håkan ”Krallan” Nilsson."

Läs hela artikeln här-->

Fredagen den 25 september anordnade Huddinge HK en uppstartskväll där de bjöd in alla unga ledare i klubben. Det bjöds på inspirerande talare, workshops och lite mat och dryck. 

Några av ämnena som togs upp var:

  • Värderingar - Mathias Gausel och Emma
  • Hur jag når fram som ledare - Patrik Svarvén 
  • Två unga ledare fick möjlighet att presentera sig för att inspirera med sitt arbete.

Under kvällen uppmärksammades Emma Löfenmark som även fick Stockholms Handbollförbunds pris som Årets Unga ledare 2019/2020

Vill er förening ha stöd och hjälp i ert utvecklingsarbete? kontakta Joanna Stassos Wolf
This is a mailto link

Kontakta även Idrottskonsulent Håkan "Krallan" Nilsson för mer information kring föreningsutveckling This is a mailto link