Hem / Egna nyheter / Tävlingsverksamheten säsongen 2020-2021 -Inställd

Tävlingsverksamheten säsongen 2020-2021 -Inställd

Besluten har de senaste dagarna duggat tätt, det här blir konsekvenserna.

Först ut igår var SHF, som meddelade att alla seniorserier under elitnivå avvecklas. Alla lag i division 1 och nedåt kommer nästa säsong att ligga kvar i de serienivåer som lagen tillhörde säsongen 2020-2021. Även gymnasie-SM och trim-SM ställs in. Läs hela deras nyhet här. Vad det beslutet innebära mer exakt för våra lag i Stockholm får vi/SHF återkomma om lite längre fram.

Strax efter att SHF publicerat sitt beslut igår, hade Regeringen kallat till en presskonferens. Bland annat meddelades att enstaka matcher och tävlingar stoppas från och med 1 mars, (undantag elitverksamheten). Ni kan läsa Riksidrottsförbundets nyhet här.

Stockholms Handbollförbund har i och med gårdagens beslut valt att ställa in större delar av tävlingsverksamheten. Detta har även gjorts i samsyn med inomhusidrotterna; Stockholm Innebandy och Stockholm Basket.

Förtydligande kring varje tävling;

Plan C
Samtliga planerade matcher i Plan C blir inställda, detta gäller från och med idag, 25 februari.
Anledningen till att StHF ställer in matcherna även kommande helg och inte avvaktar till 1 mars, är att vi upplever en ökad oro bland föreningarna och lagen. Det känns inte legitimt att genomföra matcherna när beslutet är tydligt och vi dessutom hinner meddela samtliga parter innan helgen.

Vårens Spel och Handbollfestivalen
Kommande planerade omgångar i både mars och april ställs in för samtliga åldersklasser.

Regions Tolvan
Regions Tolvans kommande omgång i mars samt den extra inplanerade omgången i april, ställs in.

Vi får försöka påminna varandra att blicka framåt, även om det idag känns otroligt tungt och tråkigt. Målsättningen och hoppet finns att vi till hösten ska kunna återgå till en ordinarie verksamhet. Erbjuds vi att spela enstaka matcher igen under våren eller tillåtas någon annan typ av tävlingsverksamhet av FHM och co, kommer StHF (HF Öst) ha ett par ess i rockärmen, där vi undersöker möjligheterna för arrangemang av sommarserier, beachcuper och minicuper.

Fortsätt kämpa där ute!