Hem / Egna nyheter / Utvecklingsarbete med Parahandboll - digital föreningsträff genomförd!

Utvecklingsarbete med Parahandboll - digital föreningsträff genomförd!

Under onsdagskvällen den 14/10 samlade Stockholms Handbollförbund tillsammans med RF-SISU Stockholm alla föreningar som bedriver paraverksamhet i sin förening.

Det blev ett mycket lyckat möte som skedde digitalt via Microsoft Teams, där alla föreningar fick dela med sig av erfarenheter och beskriva hur verksamheten ser ut just nu. Föreningarna fick berätta om hur de gör för att rekrytera spelare till föreningen och här presenterades även Para me appen som är ett digitalt verktyg för att hitta föreningar som erbjuder just paraverksamhet.

Målet med sajten är att fler personer med funktionsnedsättning ska få möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Registreringen i ParaMe är kostnadsfri. Läs mer om ParaMe.

Medverkande föreningar på föreningsträffen var: IFK Tumba, Roslagen Sol, Skånela IF, Årsta Aik, Ösmo GIF 

Det finns ett otroligt engagemang där ute när det gäller parahandboll och målet är att fler ledare ska utbildas att nå målgruppen med funktionsnedsättningar och att fler barn och unga ska hitta till parahandbollen. 

Några steg framåt i utvecklingsarbetet är att bilda en referensgrupp med personer som brinner för frågorna och som har kunskap i ämnet som vill vara med och driva olika utvecklingsfrågor. 
Samt att gå en utbildning i "Leda barn med NPF-diagnoser inom idrotten" via RF-SISU Stockholm.

Vill du vara med i referensgruppen om Parahandboll i Stockholm kontakta:

Joanna Stassos Wolf This is a mailto link