Hem / Egna nyheter / Välkomna till Vårens Spel

Välkomna till Vårens Spel

Inbjudan för U10 och U9, födda 2010 och 2011.

Nu har tiden kommit att börja se över hur ni vill anmäla er till Vårens Spel. Anledningen till att anmälan är uppdelad i höst och vår, är för att ge er föreningar möjlighet att ändra i er anmälan för dessa åldersklasser under säsongen. Förhoppningsvis har ni fått fler taggade barn som vill vara med i verksamheten och behöver därför anmäla fler lag från höstens spel till vårens spel. Eller så ser ni möjlighet att spela i både 6 mot 6 och 5 mot 5 för att hitta en bra nivå för spelarna där de är i sin utveckling.

Precis som under hösten spelar åldersklasserna U10 och U9 i sammandrag, vilket innebär att flera lag träffas i en hall och spelar flera matcher vid ett och samma tillfälle. StHF kommer att anpassa gruppstorlekarna och spelprogrammen likt Höstens Spel för att förhålla sig till den rådande samhällssituation och riktlinjer från FOHM, SHF och StHF.

6 mot 6 eller 5 mot 5…
Säsongen 2020-2021 är tredje säsongen som Stockholms Handbollförbund bjuder in flickor och pojkar U10 att välja mellan att spela 6 mot 6 och/eller 5 mot 5 (6 utespelare plus målvakt, eller 5 utespelare plus målvakt). De båda spelformerna använder sig av påhängsribba. Skillnaden i spelformerna förutom olika antal spelare på planen, är att spelformen 5 mot 5 utövas i de såkallade "icke fullstora hallarna" eller på kortplan. 6 mot 6 spelas i den utsträckning som är möjlig på storplan (40x20).

Miniplan…
Åldersklassen U9, spelar minihandboll, vilket är på tvären med fyra utespelare och en målvakt. I minihandboll används minimål.

Läs mer bestämmelserna gällande Höstens och Vårens Spel på vår samlade sida för Bestämmeler. Där hittar ni även dokumentet för de nya minihandbolls reglerna. 

Anmälningsavgift: 850 kr per lag.
Genomförs antingen lördag eller söndag under ca 2,5-3 timmar vid fyra tillfällen/omgångar. 
Spelhelgerna för respektive åldersklass och spelform finner ni på vår webbplats för Vårens Spel

Anmälda lag ska vara redo att vara arrangörer (vilket innebär att bland annat tillsätta och ersätta föreningsdomare). Preliminära bokningar är gjorda för samtliga fyra omgångar, men kan komma att uppdateras.

Anmälan är öppen till 4 november.
Anmälan görs genom föreningens Tävlingsansvarig.