Hem / Domare & Funktionärer / Vill du bli funktionär?

Vill du bli funktionär?

Är du intresserad av att bli funktionär? Är du aktiv eller före detta spelare, tränare, ledare, domare, funktionär eller förälder och vill engagera dig ytterligare eller återuppta ett gammalt handbollsintresse är kanske funktionärsuppdraget något för dig? Här hittar du information om hur du ska gå tillväga få agera som funktionär under handbollsmatcher i Stockholm.

För att bli funktionär krävs inga förkunskapskrav (beroende på nivå). Självklart är det bra att ha förkunskaper om exempelvis regler, domartecken, EMP, etc. För att få agera som funktionär – oavsett nivå – ska du genomföra en obligatorisk funktionärsutbildning arrangerad av den förening du tillhör eller av Stockholms Handbollförbund. Utan tidigare erfarenhet av att utföra funktionärsuppdrag och vad det innebär att agera som funktionär rekommenderas du att genomföra en Förenings- eller Distriktsfunktionärsutbildning. Vilken av utbildningarna du ska välja beror på vilken nivå du ämnar att agera som funktionär på. Föreningsfunktionärsutbildningar arrangeras enbart av föreningar. Distriktsfunktionärsutbildningar arrangeras både av föreningar och Stockholms Handbollförbund. Vill du utbilda dig till funktionär, fråga din förening om de har för avsikt att arrangera en funktionärsutbildning i framtiden. Om din förening inte har för avsikt att arrangera en funktionärsutbildning är du välkommen att höra av dig till Domar- och Funktionärsansvarig på Stockholms Handbollförbund för vägledning.

För dig som tidigare har genomfört en Föreningsfunktionärsutbildning, Distriktsfunktionärsutbildning eller Förbundsfunktionärsutbildning och vill ta nästa kliv i ditt funktionärsuppdrag ska du genomföra den utbildning som är över din nuvarande utbildningsnivå.

  • Föreningsfunktionär → Distriktsfunktionär.
  • Distriktsfunktionär → Förbundsfunktionär.
  • Förbundsfunktionär → Elitfunktionär.

På bilderna nedan finns information om vilken behörighet du får som funktionär efter att genomfört respektive utbildning. OBS! Om du genomfört någon av funktionärsutbildningarna är du behörig att agera som funktionär för alla matcher på den nivå som din utbildning ger dig behörighet till samt alla matcher under den nivån. Den nedersta bilden är en översyn om hur progressionen för en funktionärer ser ut. Vid frågor om utbildning för funktionärer, tveka inte att ta kontakt med Domar- och Funktionärsansvarig på Stockholms Handbollförbund.