Hem / Tävling / Info Covid-19

Info Covid-19

Svenska handbollförbundet har tagit fram särskilda bestämmelser & rekommendationer med anldning av Corona för tävlingsmatcher. Ni kan läsa hela dokumentet på  Svensk handboll  där hittar ni även bestämmelser för USM och rekommendationer för träningsmatcher och turneringar. 

Ett förtydligande. 
Kommuners ordningslagar och förordningar är prioriterade! 
Vi har kommuner inom distriktet, som INTE tillåter andra personer än angivna i matchprotokollet att vistas i arenan innan, under eller efter match. Då gäller dessa, oavsett om SHFs eller StHFs sammanfattning anger följande: Utöver de i matchprotokollet inskrivna deltagarna äger varje lag rätt att anmäla ytterligare fem personer som ingår i lagets matchorganisation. Vid ankomst tillanläggningen ska lagansvarig meddelaarrangören vilka dessa personer är och vilka roller de har.

 

Det är upp till varje förening att undersöka sina förutsättningar med sin kommun om vad som gäller inom kommunen och sin hall. 

Utifrån FHM, Ordningslagen, Kommunen och SHFs bestämmelser kan varje förening besluta om hur deras arrangemang närmsta tiden ska genomföras.

Vänligen respektera varandras förutsättningar som finns i de olika kommunerna och bemött varandra med goda toner och förståelse. 

Vi alla drar vårt strå till stacken för att våra barn och ungdomar (även seniorer) ska ha möjlighet att kunna få utöva handboll under denna märkliga tid.

 Stockholm handboll har tagit fram en sammanfattning av bestälmmelserna för tävlingsmatcher. 

StHF sammanfattar Covid-19

Föreningars restriktioner kring Covid-19