Hem / Tävling / Senior & Trim

Senior & Trim

Seniorserierna klassas i tre nivåer: förbundsserier, regionala serier och distriktsserier. Under distriktens administration kan det även erbjudas spel i trimserier. 

Förbundsserier
Damernas SHE och herrarnas Handbollsliga, allsvenska och division 1 anmäls direkt till Svenska Handbollförbundet och omfattas inte av denna inbjudan.

Regionala serier
De regionala serierna är damer och herrar division 2. Anmälan till dessa serier görs till hemmadistriktet. Oavsett vilket distriktsförbund som administrerar serien som laget ska spela i ska avgiften betalas till hemmadistriktet och anmälan görs på det sätt som det distriktet föreskriver.

Distriktsserier
Alla seniorserier som i serieträdet ligger lägre än division 2 räknas som distriktsserier. I dessa serier finns lag från HF Öst och i vissa undantag, lag från HF Mitt. Serier som omfattas är damer division 3 och 4, samt herrar division 3 och 4.

Anmälan till distriktsserier ska göras till hemmadistriktet, men serieplacering av lag kan göras till serie som administreras av ett granndistrikt. Placering av lag görs i så fall utifrån det geografiska läget och kan se olika ut från säsong till säsong.

Trimserier
Trimserien är öppen för spelare som fyller minst 35 år det år tävlingen börjar, vilket säsongen 2021–2022 innebär spelare födda 1986 och tidigare. Utöver detta får även tre seniorspelare som är yngre delta, vilket i HF Öst innebär födda mellan 2004 och 1987. Det finns ingen begränsning, vilket innebär att dessa "underåriga" även kan spela vanlig seniorhandboll. Omgångsintervall i trimserierna är måndag-torsdag. Undantag kan förekomma efter överenskommelse mellan berörda lag i respektive match och matchtiden är 2x20 minuter.

Anmälningsavgiften är 9000 kronor (division 2 herrar), 4500 kronor (division 2 damer och division 3 herrar) och 3500 kronor för övriga.