Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling

Stockholm satsar nu vidare med att stött och stärka föreningarna. Stockholm Handbollförbund startar nu upp ett nytt projekt där målet är att bli fler genom att stärka föreningarna. Vi vill med detta hjälpa 4-5 områden inom Stockholms distriktet genom att stärka föreningarna. Projektets syfte är:

"Vi vill säkerställa att handbollsspelare är med under en lång period samt i alla åldrar. Ju fler vi behåller och rekryterar desto mer ökar chansen att vi får spelare som spelar längre upp i åldrarna, fler ledare, domare skapar möjlighet att få fler organisationsledare såsom eldsjälar, styrelserepresentanter mm. Allt för att skapa stabilitet och långsiktighet. Många föreningar mäktar inte med detta arbeta, och i och med detta arbete vill vi stötta och underlätta för alla att bedriva och starta handboll. Slutmålet är att få fler aktiva handbollsspelare under en längre tid i en fungerande verksamhet, i fler föreningar.

Vi vill hjälpa föreningarna att skapa en bra organisation, strukturerad verksamhet och strukturerad rekrytering utifrån varje förenings behov.
Vi kommer arbeta efter pyramiden nedan där vi behöver säkerställa att basen fungerar för att sedan lägga på nästa steg. Därför är det viktigt att vi kontinuerligt arbetar med rekrytering och säkerställer att detta fungerar samtidigt som ett arbete görs för en fungerande verksamhet. För att vi skall anse att verksamheten fungerar avses att en stor andel aktiva stannar kvar inom handbollen långt upp i åldrarna. Vi vill med relevanta insatser säkerställa att föreningen har ett långsiktigt och strukturerat arbete."

Våran målbild är:

  • Handbollen i distriktet ökar i antal utövare och behåller fler spelare längre i vår idrott och våra föreningar.
  • Handboll finns alltid i din närhet”
  • Alla föreningar har en fungerade verksamhet.
  • Stärka och stötta våra föreningar

Vår metod är att tillsammans med föreningen och SISU göra SISU:s skattningsanalys/behovsanalys för att se vilken hjälp respektive område/förening behöver. Efter den behovsanalys som respektive förening fått genom skattningen, tas det fram en handlingsplan för respektive område/förening som man arbetar efter. Stockholms Handbollförbund skall finnas med som projektledare/koordinator för att driva och hjälpa föreningen framåt och hitta samordningsvinster mellan föreningarna. Tanken är att  föreningarna finns med i detta projekt under många år.

Deltagande område är HT 2015:

Kommer meddelas senare när de är kontaktade.

Vill ni veta mera om projektet kan du läsa projektbeskrivningen här>>>

Eller kontakta rekrytering@stockholmhandboll.se

Uppdaterad: 2016-05-25 13:36
Skribent: Tomas Pellbjer

Nyheter

Välkomna till säsongen 2020-2021

2020-04-03

Föregående säsong avslutades tidigare än önskat…

Föreningar kan få stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

2020-04-01

Föreningar ska kunna söka stöd för kostnader med…

Med anledning av Corona viruset - Covid-19

2020-03-10

Text uppdaterad torsdag 2/4 (enda uppdateringen…

Stockholm Handboll Finals 2020 - INSTÄLLT

2020-02-28

Grupper och spelprogram börjar smyga sig fram

Glöm inte att nominera till Årets Eldsjäl, Årets Fair Play och Årets Unga ledare

2020-02-06

Som ni alla säkert vet så kommer vi under…

Material

Projektbeskrivning>>>

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information