Hoppa till sidans innehåll

Föreningar kan få stöd för anpassad verksamhet under coronakrisen

2020-04-01 12:35

Föreningar ska kunna söka stöd för kostnader med att anpassa verksamheten under coronakrisen. Det beslutade Riksidrottsstyrelsen på måndagen.

Formellt innebär beslutet att föreningar ska kunna söka projektstöd för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium: bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av corona. Konkret kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, som med digitala hjälpmedel.


– Det är viktigt att vi gör allt vi kan för att stötta förbund och föreningar när de nu funderar över hur de kan bedriva verksamheten på ett säkert och samtidigt ändamålsenligt sätt. Det viktigaste och helt avgörande är att vi får stopp på pandemin. Kan vi under denna period ändå se till att barn, unga och vuxna kommer i rörelse spelar vi fortsatt en viktig roll i det svenska samhället, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Läs mer här-->

Vår förening vill söka stöd för insatser som underlättar fortsatt barn- och ungdomsverksamhet under coronakrisen. Hur gör vi? 

Läs mer här-->

 

Vanliga frågor om coronavirus och idrott

Läs mer här-->

 

Uppdaterad: 2020-06-02 23:39
Skribent: Joanna Stassos Wolf

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information