Hoppa till sidans innehåll

Med anledning av Corona viruset - Covid-19

2020-03-10 12:35

Text uppdaterad torsdag 2/4 (enda uppdateringen är SHFs länk) Observera att denna information och dessa beslut gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel.

Vi fortsätter att följa SHFs rekommendationer, se länk
SHF's Med anledning av Coronaviruset , uppdaterad torsdag 2/4, se särskilt info om EKONOMI.

Detta innebär mer konkret för Stockholms Handbollförbunds verksamhet: 

FÖRENINGSVERKSAMHET uppdaterat 1/4

Regeringen har infört förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer. Beslutet gäller sedan söndagen den 29 mars. I praktiken är det allmänna tillställningar där ordningslagen gäller som påverkas.

Folkhälsomyndigheten har onsdagen den 1 april kommit med förtydligande rekommendationer gällande idrott:
Idrott och träningsaktiviteter bör fortsätta, men idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare. 

Närkontakt ska undvikas, det är viktigt att hålla fysiskt avstånd till varandra såväl inom- som utomhus. Undvik att byta om i allmänna omklädningsrum. Onödiga resor i samband med idrottsutövande ska undvikas. Den som har sjukdomssymtom inte ska delta.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19

Följ Folkhälsomyndighetens råd och checklista för Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19.

Ideella föreningar bör om möjligt hålla möten, inklusive årsmöten och föreningsstämmor, på distans. Om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats bör dessa möten skjutas upp.

Tips på utomhusträning
SISU Idrottsböcker har öppnat upp en av sina webbplatser som är fylld med förslag på övningar och träningsupplägg för stora och små, anpassade för att aktivera hela kroppen utomhus.

Webbplatsen Outdoor training innehåller övningar att använda i skogen, parken, lekplatsen eller trädgården. Det är enkelt att logga in på mobilen och ta med övningarna ut. Det mesta i naturen används som redskap och du får exempel på övningar med stenar, grenar, träd, bänkar, räcken och gungor.

Tillgång till materialet Outdoor training kostar i vanliga fall 150:-/användare men så länge smittrisken för Corona-viruset håller gym- och andra idrottsanläggningar stängda kan alla som vill ta del av alla övningar, tips och träningsupplägg på webbplatsen helt gratis.

Till webbplatsen Outdoor training >>


UTBILDNINGSVERKSAMHETEN

- Distriktslagsuttagningar i mars/april– Ställs in tills vidare. ny info om hur den verksamheten ska planeras återkommer vi med till ansvariga kontaktpersoner.
- Utbildningskvällarna för F06/P06 skjuts upp, mer info kommer.
- Temakvällar (knä- och akutskadevård, tejpning m.m) skjuts upp 
- TS1 avslutningshelg och uppstartshelg för ny kurs, mer info kommer till berörda deltagare.

Ovan i enlighet med SHFs direktiv.


TÄVLINGSVERKSAMHET (fr.om 13/3)

Barn och Ungdom
Alla serier och sammandrag är avslutade per den 13 mars.

Seniorer
Från och med den 16 mars klockan 17:00 är alla Svenska Handbollförbundets serier och lika så Stockholms Handbollförbunds serier slutspelade och aktuella tabeller fastställs som sluttabeller.

Slutspel och kval
SM-slutspelet ställs in och SHFs Tävlingskommitté beslutade och informerade fredag den 20/3 om upp- och nedflyttningar i nationella seriesystemet för damer och herrar  samt övriga tävlingsrelaterade konsekvenser. återkommer med vad det innebär för eventuella ned- och uppflyttningar. 

Frågor angående alla kval hänvisas till Svenska Handbollförbundet.

USM
Svenska Handbollförbundet beslutade fredagen den 13/3 att allt spel i USM under mars månad ställs in.

Frågor angående USM hänvisas till Svenska Handbollförbundet.

STHFs ARRANGEMANG
REGIONSTOLVAN omgång 4 (28-29/3) - ställs in.
STOCKHOLMS SLUTSPELET (28-29/3, 4-5/4 och 18/4) OCH FINALS (19/4) - ställs in.
SPORRONG CUP (2-3/5) - ställs in.
SOMMARSERIEN (seniorer) (Maj) - ställs in.


 

Uppdaterad: 2020-04-02 16:08
Skribent: Li Ekroth

Fler nyheter

Läs mer

Vi fortsätter att följa utvecklingen och uppmanar att aktivt inhämta och följa information via:

 

BRIS ger råd
Så pratar du med barn om covid-19 >> 

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information