Hoppa till sidans innehåll

Registrering av yngre spelare i IdrottOnline

2019-08-15 09:52

Svenska Handbollförbundet vill härmed uppmana samtliga föreningar att registrera samtliga handbollsspelare, oavsett ålder, i IdrottOnline.

Nytt
Alla, från 15-års ålder, som spelar handboll i Sverige ska redan registreras för att omfattas av laglicensen. Det är de yngre ungdomarna/barnen som saknas i registren och som vi nu uppmanar alla föreningar att registrera.

Bakgrund
För några år sedan togs beslut om att alla handbollsspelare ska registreras i IdrottOnline. Detta bland annat för att kunna påvisa vår sports omfattning och hur många som spelar handboll i Sverige. Dessa siffror ligger till grund för jämförelser med andra idrotter och därmed för de bidrag som tilldelas svensk handboll. En annan anledning är att unga spelare som byter klubb redan från början finns registrerade hos sin moderklubb. Det är viktigt om en spelare skulle bli skadad i samband med en handbollsaktivitet.

Olycksfallsförsäkring
Inom svensk handboll finns något som kallas licensförsäkring genom vår samarbetspartner Gjensidige som är ett försäkringsbolag. Licensförsäkringen är en olycksfallsförsäkring som skyddar handbollsspelare vid eventuella olyckor och skador. För att en handbollsspelare ska kunna få hjälp av försäkringsbolaget är det viktigt att den som spelar handboll i Sverige är licensierad genom sin respektive förening i IdrottOnline. Det är föreningen som sköter registreringen i IdrottOnline.

Registrera spelare
Det är ett ofrånkomligt krav i dag att alla licenspliktiga spelare ska registreras via klubbens IdrottOnline-sida. Under fliken "Administration" under "Personer" där alla medlemmar registreras, ska alla spelare anges som "Aktiva". Observera att ingen licens behöver fyllas i för den enskilde spelaren.

Ovan klippt från SHFs hemsida

På idrottonline.se finns utförlig information om hur en spelare registreras som medlem: https://support.idrottonline.se/support/solutions.

Uppdaterad: 2019-10-01 15:43
Skribent: Li Ekroth

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information