Hoppa till sidans innehåll

Så satte EM2020 handbollen på kartan i ytterstaden.

2020-07-16 15:52

Stockholms stad valde att satsa på projektet Hand the Ball i samarbetet med Svenska Handbollförbundet, Stockholms Handbollförbund och organisationen för Handbolls-EM 2020 – ett socialt projekt för att öka intresset för föreningsdriven idrott i idrottssvaga delar av staden. Det blev en succé!

Drygt 6 000 barn har prövat på en enklare form av handboll i skolmiljö i Akalla, Hjulsta, Tensta, Sätra och Skärholmen – och därmed fått uppleva rörelseglädje och inkludering med hjälp av en mjuk, grön handboll. Projektet har pågått i knappt två år och är nyligen avslutat. Ett stort antal av barnen har varit med vid flera av aktivitetstillfällena. Det gör projektet unikt som ett socialt hållbart projekt kopplat till ett stort internationellt evenemang.

– Det har inte funnits några handbollsföreningar i ytterstaden tidigare, men tack vare Hand the Ball vill två föreningar starta handbollssektion. Det är vi enormt stolta över och vill fortsätta att stötta, säger Joanna Stassos Wolf på Stockholms Handbollförbund och fortsätter:

– Stockholms Handbollförbund vill att fler barn som inte har en aktiv fritid ska få möjlighet att börja spela handboll. Vi satsar vidare på Hand the Ball genom att utveckla föreningslivet i idrottssvaga områden med hjälp av nya medel från RF-SISU Stockholm.

Läs hela pressmeddelandet från Stockholms Stad här-->

Under hösten 2020 drar projektet igång och målet är att få fler barn som provat på Hand the Ball ska slussas in i föreningslivet genom projektet. Det kommer att bli en "brygga" mellan skolan och fritids in i dessa två föreningar som kommer att  satsta på en handbollsektion. 

 

Uppdaterad: 2020-07-19 12:58
Skribent: Joanna Stassos Wolf

Fler nyheter

Läs mer

 

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information