Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Pride 2019

2019-06-27 10:54

Vi vill bjuda in alla handbollsföreningar runt om i Stockholmsområdet till att tillsammans delta i Stockholms Prideparad den 3 augusti 2019. Det är en fantastisk möjlighet och manifestation där idrottsrörelsen får chansen att visa att vi är många, vi är aktiva och att vi är en öppen och inkluderande rörelse. Det ger dessutom väldigt mycket energi att gå med i paraden tillsammans med hundratals andra inom idrotten och alla åskådare som vi passerar längs med vägen.

Vi bildar en gemensam handbollssektion i paraden, där vi formerar oss i en regnbåge av klubbfärger och med bollar, flaggor och musik manifesterar den självklara rätten till kärlek, jämlikhet och en öppen idrottsrörelse för alla.

RF och Stockholmsidrotten går först i sektionen med musik och egen DJ, samt en banderoll och flagga på lastbilen som det står "Idrottsrörelsen gör Sverige starkare" på. Vi kan också hänga upp flaggor på lastbilens sidor så långt det får plats. Den som behöver har möjlighet att åka med på flaket. Därefter följer idrottare och ledare från en mängd olika föreningar och idrottsgrenar, alla med den utrustning och klädsel som representerar den egna idrotten. Alla hundratals som inte åker med på flaket, går, hoppar, dansar, klättrar, simmar, åker skidor, skridskor, slår volter, bollar, springer och så vidare och så vidare. Publiken brukar jubla.

Vi kommer att samla idrotten från och med kl. 12:00.

Officiell starttid för Stockholms Prideparad är kl. 13:00. Vi brukar vara framme vid målet på Östermalms IP runt 16:30 - 17:00.

Anmäl din förening till Eva Mogren, Årsta Handboll, via e-post evamogren@hotmail.com så får ni mer information. Det är bara en månad kvar och semestertider, men vi hoppas på att med hjälp av alla handbollsentusiaster därute kunna organisera en gemensam handbollssektion som sprakar av glädje! Det spelar ingen roll om ni kommer 5, 10 eller 50 personer – men kom!

Info om Stockholms Prideparad

Vi utgör en del av Stockholms Prideparad. Här hittar du den allmänna information som gäller oss alla. Här finns också en karta över paradvägen, start och mål. https://www.stockholmpride.org/prideparade/

Koordinator för Pride för RF/SISU Idrottsutbildarna och idrottsrörelsen är AnnaLena Moberg, e-post: annalena.moberg@sisuidrottsutbildarna.se

Uppdaterad: 2019-10-01 15:43
Skribent: Joanna Stassos Wolf

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information