Hoppa till sidans innehåll

Matchprotokoll

Barn U8-U10


I Höstens och Vårens Spel samt Handbollfestivalen inkom en ny rutin äsongen 2018-2019. Bort med pappershanteringen med deltagarlistorna och istället används ett digitalt närvaroformulär. 
Arrangerade förening har i uppdrag att omgående svara och skicka in formuläret efter avslutat arrangemang för åldersklasserna U10, U9 och U8. Utelämande av inskickat formulär debiteras föreningen en avgift på 500 kronor.

Närvaroformuläret finner ni HÄR >>>

Barn U11 


I åldersklassen U11 rapporterar arrangören seriematcherna som "spelade" efter avslutad match med hjälp av SMS rapportering eller via inloggning i webben. Ett förtydliganade är att i U11 används varken pappersprotokoll eller EMP med hänvisning till TBBU om att resultat inte regisreras i denna åldersklass.

Det finns två sätt att rapportera in efter avslutad match, via SMS eller via inloggning på webben.

Rapportera via SMS
SMS skickas till 71160 och meddelandet skall skrivas så här:
shf (matchnummer) (resultat hemmalag) (resultat bortalag)
Exempel: shf 1315201004 0 0
Observera att matchnumret är tio siffror och att det ska vara mellanslag (totalt tre stycken). I resultet fältet anger ni noll (0) noll (0)

Rapportering via webben
Rapportering av resultatet via webben görs gemom inloggning på handbollens system för tävlingsadministration (TA).

Målsättningen är att säsongen 2019-2020 hantera allt digitalt. 

Yngre ungdom och Äldre ungdom (U12-U19)


För åldersklasserna U12 U13, U14, U16 och U19 används Elektroniskt matchprotokoll (EMP). 

Inför match:
Ledare för respektive lag lämnar spelarlista till sekretariatet senast 30 minuter innan matchstart. Matchprotokoll enligt fastställt formulär upptagande spelares tröjnummer, för- och efternamn samt födelsedatum (år-mån-dag). De spelare som skall delta i matchen skall vara markerade samt max fyra (4) ledare. Vid matcher med EMP-protokoll granskar ledare (vilken som av de inskrivna ledarna) laguppställningen före match. Protokollet ska godkännas efter att matchen är spelad och protokollet har färdigställts av funktionärerna.

Målsättningen är att säsongen 2019-2020 hantera allt digitalt. 

Seniorer och Trim


Följande seniorserier administreras sv StHF använder EMP; H2, H3, H4, D2, D3 och D4, samt Trimserierna. 

Inför match:
Ledare för respektive lag lämnar spelarlista vid det tekniska mötet där sådant genomförs, annars lämnas listorna till sekretariatet senast 30 minuter innan matchstart. De spelare som skall delta i matchen skall vara markerade samt max fyra (4) ledare. Vid matcher med EMP-protokoll granskar ledare laguppställningen före match. Protokollet ska godkännas efter att matchen är spelad och protokollet har färdigställts av funktionärerna.

Förförande i samband med match:

  1. Spelarlistan lämnas vid tekniska mötet, eller senast 30 min innan matchstart (i alla förbundsserier HBL, SHE, HA, DA, H1, D1 och H2 ska de lämnas vid det tekniska mötet).
  2. Innan matchen startar ser sekretariatet till att en av de inskrivna ledarna stämmer av mot EMP att inlagda spelare är korrekta. (Alla inskrivna ledare kan alltså göra detta).
  3. Efter matchen ska någon av de inskrivna ledarna söka upp sekretariatet och kolla av matchprotokollet så att rätt spelare står angivna för att ha deltagit på planen i matchen. Detta för att kunna följa de representationsbestämmelser som finns för spel i Samarbetsföreningar, B-lag os.v

Matchprotokoll enligt fastställt formulär upptagande spelares tröjnummer, för- och efternamn samt födelsedatum (år-mån-dag). Lagansvarig ledare är genom sin underskrift på protokollet ansvarig för uppgifternas riktighet. 
När ny spelare anländer till match skall genom den lagansvarige ledarens försorg matchprotokollet kompletteras och anmälan ske till funktionär. 
För att ett lag skall få starta i en match, måste minst fem spelare vara på plats och antecknade i matchprotokollet.

Uppdaterad: 2019-10-16 12:21
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Serieindelningar för 20-21 publicerade

2020-05-15

Nu är även distriktsserierna samt den…

1 maj har passerat - anmälan stängd

2020-05-07

Ca 760 lag anmälda till seriespel

Klart med förbundsserierna 20-21

2020-04-24

I samband med Svenska Handbollförbundets…

Nyhet; Flickor och Pojkar 19 RegionÖst

2020-04-15

Anmäl er till den ena eller den andra, eller…

Välkomna till säsongen 2020-2021

2020-04-03

Föregående säsong avslutades tidigare än önskat…

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information