Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinfo

Tävlingsinformation från tävlingskommittén 
Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser för barn och ungdom (TBBU), gäller i slutspelet. Se nedan för vissa undantag och förtydliganden. 

Representation 
Regeln om fri representation gäller inte i slutspelet. I samband med att första slutspels-matchen spelas låses trupperna för hela slutspelet. Det innebär att en spelare som spelar i lag 1 i en åldersklass inte får spela med lag 2 i samma åldersklass (och vice versa). Det är fortfarande tillåtet att representera en förening i fler än en åldersklass (max två åldersklsser). 

Röda kort 
Röda kort från seriespelet nollställs i samband med slutspelet.

Kostnad för urdragning 
Om en förening drar ur ett anmält lag ur slutspelet belastas föreningen med en administrativ avgift som motsvarar en anmälningsavgift till seriespelet.Lag som uteblir från en match belastas med en WO-avgift och uteslut från fortstatt deltagande i slutspelt och lagets samtliga resultat tas bort. Också denna avgift motsvarar en anmälningsavgift. Kostnader urdragning och WO/uteslutning
U19: 2400 kronor U16: 2100 kronor U14: 2100 kronor U13: 2100 kronor

Serieutfall i gruppspel 
I alla gruppspel tillåts oavgjorda resultat eftersom det handlar om seriespel. När sluttabellerna beräknas gäller följande:

• Poäng
• Inbördes mötet mellan direkt berörda lag (1 Poäng 2. Målskillnad 3. Antal gjorda mål).
• Målskillnad (Totalt)
• Flest antal gjorda mål (Totalt)
• Lottning (verkställs av StHF)

I matcher av utslagskaraktär som slutar oavgjort gäller följande:
U19 Shoot-out (se Regelboken) 
U16 Shoot-out (se Regelboken) 
U14 Shoot-out (se Regelboken) 
U13 Shoot-out (se Regelboken) 
Special Olympic Class 1x5 min

Domare
Domare under samtliga matcher i Slutspelet tillsätts av Stockholms Handbollförbund (StHF). Precis som i seriespelet har domarna rätt till reskostnadsersättning och matcharvode. I gruppspel och i matcher av utslagskaraktär delas kostnaden mellan deltagande lag i den enskilda matchen. Det angivna hemmalaget betalar den domare med högst reskostnadsersättning. Finalerna den 19 april, tillsätter och ersätter StHF domarna.

Funktionärer 
Arrangerande förening ansvarar för tillsättning av funktionärer. Det är samma funktionärskrav i slutspelet som det är i seriespelet för respektive åldersklass. Eventuellt arvode fördelas mellan deltagande lag i den enskilda matchen. Det angivna hemmalaget betalar den funktionär med högst reskostnadsersättning.Finalerna den 19 april, tillsätter och ersätter StHF funktionärer.

EMP
I samtliga slutspelsmatcher används EMP, vilket är U19, U16, U14, U13 och Special Olympic Class.

Tävlingsledare 
Som arrangör ska ni ha en utsedd tävlingsledare i hallen. Stockholms Handbollförbund vill få in namn, mobilnummer och e-postadress till samtliga som är tävlingsledare. Tävlingsledaren är en neutral länk mellan de deltagande lagen och tävlingsjuryn. Om det skulle uppstå en protest-situation, är det tävlingsledaren som samlar parterna och kontaktar tävlingsjuryn. Tävlingsledaren har till ansvar att kontrollera att inrapporterade slutresultat stämmer. Om något resultat skulle vara felrapporterat maila omgående tilltavling@stockholmhandboll.se. Det ska framgå vilken match det gäller(ange matchnummer), vad det korrekta resultatet är och för säkerhets skull,  namnge vinnande lag.

Tävlingsjury 
Maria Casado (08-556 068 93) är kontaktperson för tävlingsjuryn. Meddelande om protest ska delges oss via tävlingsledarna i hallen senast 15 minuter efter avslutad match. Tävlingsledaren ska se till att en representant för respektive förening finns på plats när kontakt med tävlingsjuryn tas. Protestavgiften är 500 kronor och kommer att faktureras i efterhand. Om protesten går igenom utgår ingen avgift. Vi vill redan nu betona att en protest endast kan nå framgång om den har "matchavgörande betydelse". I praktiken innebär detta oftast att matchen måste vara jämn och händelsen ha skett i matchens slutskede. Protester som rör domarnas bedömningar på banan är i stort sett omöjligt för tävlingsjuryn att bedöma. I slutspelet är därför domarnas bedömning utan appell. Tävlingsjuryns beslut kan inte överklagas.

Uppdaterad: 2020-01-24 13:54
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Välkomna till säsongen 2020-2021

2020-04-03

Föregående säsong avslutades tidigare än önskat…

Stockholm Handboll Finals 2020 INSTÄLLT

2020-02-28

Grupper och spelprogram börjar smyga sig fram

Sista omgången av RegionsTolvan INSTÄLLT

2020-02-14

Gruppindelning och spelprogram klara

Välkomna till Sporrong Cup 2020 INSTÄLLT

2020-02-13

Nu laddar vi inför årets höjdpunkt för…

Seniorserierna går in i ett avgörande skede

2020-02-10

Vem får spela med tre matcher kvar?

 
Stockholms Handbollförbund
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information