Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Inför SverigeCupen: Göteborg (F)

       2018-11-07 13:00

       Fredag 9 november inleds SverigeCupen, här kommer en införrapport från Göteborgs flickor.

       Bilden: Göteborgs flickor, lag blå och lag vit.

        Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?
       - Vi började ganska sent med F03, i april i år, och hade cirka 180 tjejer anmälda till första tematräningen. Vi har sedan i våras jobbat oss igenom åtta tematräningar där alla F03:or i Göteborg som har varit intresserade av att träna har varit delaktiga. Det har varit viktigt för oss att utbilda så många spelare som möjligt under denna period. I september fick spelarna anmäla sitt intresse för att vara med i uttagningarna för SverigeCupen och utifrån det har vi haft två uttagningsträningar, som sedan har gett oss 28 spelare och 4 reserver på träningarna fram till cupen. Vi har också kunnat förbereda oss med en träningsturnering mot Bohuslän-Dal och Hallands tjejer. Det var också en viktig del i förberedelserna där tjejerna fick testa på att spela tillsammans. Sen har det mest varit fokus på att bygga en trygg grupp för tjejerna där de kan känna tillit till varandra och oss ledare.

       Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
       - Vi tror på att vi kommer få en rolig helg tillsammans där tjejerna får uppleva en ny miljö, andra förutsättningar och nya situationer. Vi har som målsättning att ge tjejerna bästa möjliga möjlighet att visa vad de är bra på och att vi tillsammans, som ett lag, ska visa våra styrkor. Vi har en unik grupp som sprider glädje och hur långt det tar oss får vi se.

       Ledarna för Göteborg: Naaz Sultani, Andreas Björnland och Malin Andersson

        

       Göteborg har två lag med i SverigeCupen iår, lag blå och lag vit. Här svarar lagkaptenerna Tijana Skrobic och Bella Persson på några frågor:

        

       Hur har distriktslaget utvecklat er som spelare?

       Tijana: Genom att träna och samarbeta med flera olika spelare från alla lag har jag som individ gått ur min säkra bubbla och vågat ta emot allt fler utmaningar.

       Bella: Jag har fått många tips på vägen och kan nu lägga mitt egna pussel och få alla olika delarna att sitta ihop.

       Vad har ni för förväntningar på Sverigecupen?

       Tijana: En hög nivå på handbollen, möta duktiga spelare samt en rolig upplevelse!

       Bella: Förutom att det kommer bli en häftig, fräck och rolig upplevelse att dela med de andra tjejerna i laget vill jag lära mig mer om handboll och att titta på handboll på en hög nivå.

       Vad är Göteborgs styrkor?

       Tijana: Vi har ett gäng skickliga individer på alla positioner som alltid ger 100% som vill utvecklas, vi är rent av vinnarskallar.

       Bella: Vi är ett hot på alla positioner och kommer inte låta motståndarna att slappna av. 

       Vad ser ni mest fram emot under Sverigecupen?

       Tijana: Att knyta ihop allting vi har lärt oss, få ett flyt i vårt spel men också att träffa andra spelare från hela Sverige.

       Bella: Att få spela tillsammans med spelare som man själv skulle vill ha i sitt lag och som man annars tycker är jobbiga att möta på plan, samt att det kommer bli jäkligt skoj.

       Vad kommer ni ta med er från hela denna process, träningarna och SverigeCupen?

       Tijana: Jag kommer ta med mig lärdomen om att alltid vara ödmjuk men ändå ta för sig och visa vad man går för. Att samarbeta med olika spelare och ta lärdom från varandra och nya ledare. Att lära sig att anpassa sig efter vad ledarna säger. Men jag kommer också att ta med mig att det har varit en rolig resa och att man har fått lära känna fler tjejer!

       Bella: Jag tror att SverigeCupen som helhet kommer vara en stor lärdom att ta med sig till nya liknande situationer i framtiden, både i handbollen men också utanför. Att fortsätta sträcka fram handen och vara ödmjuk samtidigt som man visar vad man går för. Jag har också lärt mig att kommunicera med nya ledare och spelare på plan och allt runtomkring. Men framförallt all skratt, för vi har haft otroligt roligt fram till SverigeCupen, tänk hur roligt vi kommer ha under cupen!

        

        

       Se SverigeCupen på plats i Nyköpings Arenor Rosvalla >> eller streama alla matcher live och/eller som repriser på www.svenskhandboll.se/play >>

        

       SverigeCupen 9-11 november 2018

       SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

       SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

       SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

       Uppdaterad: 2018-11-07 09:49
       Skribent: Therese Bringefors

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information